• Načítám...
>

Praha 5 přispěje na prázdninové vyžití dětí

  • 10. června 2020,
  • 10:34,
  • PRAHA 5,
  • Lukáš Kubát

Tisícikorunový příspěvek dostane každé dítě z Prahy 5 na prázdninové aktivity. Na portálu aktivnimesto.cz pak tento tisícikorunový voucher může rodina uplatnit třeba ve slevu na příměstský či letní tábor.

Reklama

Pátá městská část spouští program Aktivní město Praha 5. Jeho cílem je snaha pomoci rodičům a poskytovatelům volnočasových aktivit během letních prázdnin.

"My jsme připravili projekt pro věkovou kategorii 6 až 18 let. Těchto dětí je v městské části Praha 5 s trvalým pobytem cca 8800. Pro tyto děti a mládežníky jsme vyčlenili dva miliony korun. To jsou peníze, které jsme získali z hazardních her," říká radní David Dušek.

A právě díky těmto penězům mohou děti a jejich rodiče vybírat nejrůznější prázdninové aktivity. A to na portálu www.aktivnimesto.cz.

"Poskytne každému dítěti elektronický voucher ve výši tisíc korun. A tento voucher může každé dítě uplatnit v rámci portálu Aktivní město pro jakoukoliv letní aktivitu. Ať je to letní tábor, příměstský tábor nebo sportovní soustředění," popisuje Dušek.

Jednou z aktivit, kam se mohou děti přihlásit, je příměstský tábor na Císařské louce.

"Tábor bude sportovně a kulturně zaměřen. Děti tady budou moci využít veškeré sportovní aktivity, které areál nabízí. Budou to aktivity jak na souši, tak i na vodě. Dá se tady provozovat beachvolejbal, lukostřelba, je tady k dispozici lanové centrum. Co se týče dalšího programu, tak budeme zapojovat i umělce. Takže tady budou v rámci příměstského tábora i dramatické sekce," dodává, event manažerka Petra Brusová.

Právě v tomto areálu na Císařské louce proběhne i rozloučení se školním rokem. Akce Hurá prázdniny se uskuteční v sobotu 27. června a pro děti i jejich rodiče je připraveno mnoho her a zábavy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu