• Načítám...
>

Praha 5 jde naproti seniorům

  • 13. července 2020,
  • 13:05,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Zajistit pečovatelskou službu, objednat rozvážku, oběd pro seniory či další služby mohou nově obyvatelé Prahy 5 v areálu Polikliniky Barrandov. Městská část tu zřídila Detašované pracoviště Centra sociální a ošetřovatelské pomoci. Otevřené je každou středu od 8 do 13 hodin.

Reklama

Praha 5 otevřela nové Detašované pracoviště Centra sociální a ošetřovatelské pomoci. To se nachází v areálu Polikliniky Barrandov.

 "Je to pracoviště pečovatelské služby, které fungovalo centrálně na 14. říjnu a ten 14. říjen je odtud poměrně vzdálen. Barrandov sám má zhruba 20 tisíc občanů a je trochu odlehlý. Potřebuje služby a ty služby musí k lidem. To zdejší pracoviště umožní sociální pracovnici, koordinátorce a pěti pečovatelkám být těm lidem opravdu blíž," říká Petr Lachnit, radní MČ Praha 5.

Centrum poskytuje zajištění pečovatelské služby u klientů. Dále je možné zde objednat také např. rozvážku obědů pro seniory či další služby.

"Jsou tady služby osobní hygieny, pomoc při té osobní hygieně, doprovody. Můžete si tady objednat, v případě, že jste klient našeho centra, Taxíka Maxíka. Ta služba pečovatelská se poskytuje 7 dní v týdnu. Poskytuje se od půl 8 ráno do půl 8 večer. Naše pracovnice jedou na dvě směny, takže je to nonstop a jsme tady k dispozici," říká Petr Lachnit, radní MČ Praha 5.

Samotné pracoviště v barrandovské poliklinice je otevřeno každou středu od 8 do 13 hodin a určené je pouze pro klienty Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Prahy 5.

"Naši klienti jsou ti, kteří mají částečně omezenou nebo úplně omezenou soběstačnost a potřebují péči dalšího člověka. Takže buď zajišťuje tuto péči rodina nebo pečovatelská služba, která je tady k dispozici," říká Helena Volechová, ředitelka CSOP Praha 5.

Další detašované pracoviště plánuje MČ Praha 5 otevřít v Košířích. To bude určené pro obyvatele Košíř, Motola a Cibulek.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu