• Načítám...
>

Před Portheimkou se cvičí jóga

  • 22. července 2020,
  • 19:24,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Park před vilou Portheimka patří jednou týdně józe. Zacvičit si jí sem může přijít každý, kdo si chce zarelaxovat a protáhnout se pod širým nebem.

Reklama

Praha 5 i letos pořádá v parku Portheimka cvičení jógy. Možnosti zacvičit si pod vedením zkušených lektorů mohou obyvatelé MČ využít již pátým rokem.

"Může přijít kdokoliv, samozřejmě kdokoliv, kdo má rád pohyb a kdo rád cvičí v přírodě. S tím, že ta jóga má různá zaměření, je to na různé partie těla nebo je to třeba měkká jóga apod. Takže pro kohokoliv, kdo má rád pohyb a chce si užít krásu Portheimky," říká Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5.

Cvičení je určené nejen pro ty, kteří mají s jógou zkušenosti. Zavítat sem mohou i úplní začátečníci.

"Mohou sem přijít úplní začátečníci, protože ta lekce postupuje od jednoduššího, od cviků, které jsou tak jednoduché, že to zvládne každý. A pak se postupně malinko přidává. Ten začátečník, když vidí, že mu to třeba nevyhovuje, tak může přestat nebo může ty cviky jenom zkoušet tak na půl. Takže je to zcela svobodné. Může každý cvičit jak chce. Já mu dám nějaký návod a on si vybere z toho, co může cvičit," říká Richard Holický, lektor jógy.

Oproti cvičení v uzavřených prostorách nabízí jóga pod širým nebem mnohem více možností.

"Samozřejmě je to vzduch. Vzduch, který v místnostech bývá někdy ne tak kvalitní, hlavně se střídají ty lekce těsně za sebou. Potom samozřejmě prostor. Ti lidé mají prostor a nejsou ničím omezení, takže mohou třeba rozpažit nebo dělat nějaké pohyby do 3D prostoru. Jedinou nevýhodou tady venku je hmyz. Když třeba ležíte, relaxujete a leze vám po noze vosa, tak je to blbé," říká Richard Holický, lektor jógy.

Jógu si můžete zacvičit zdarma u vily Portheimka každou středu od 18:00. A to až do poloviny září.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu