• Načítám...
>

Do Prahy 5 se vrátily oblíbené trhy

  • 2. srpna 2020,
  • 20:02,
  • PRAHA 5,
  • Jan Varga

Před stanicí metra Anděl už to zase žije na trzích. Ty se vrátily v plné síle a opět nabízí lidem čerstvé domácí produkty. V budoucnu městská část plánuje trhy z části přesunout také na náměstí 14. října a nové trhy by pak měly občas dorazit i na plácek Peroutkova na Malvazinkách.

Reklama

Od začátku letních prázdnin se do centra Prahy 5 vrátily oblíbené trhy. Na prostranství před stanicí metra Anděl se tak rozprostřely desítky stánků, které nabízejí domácí, čerstvé a hlavně české produkty.

Místní stánkaři se pochlubili svým sortimentem. 

“Prodáváme tady konopnou kosmetiku, která pomáhá na nejrůznější kožní defekty. Máme tady univerzální konopné mastičky nebo krémy. Máme více než deset let zkušeností.”

“My tady máme humus, čerstvý humus z cizrny. Pak tady máme pita chléb, dnes pečený. Přivezli jsme ho přímo z pekárny.” 

“Nabízíme celozrnné pečivo, slané a sladké v různých variantách." 

„Kladli jsme během výběrového řízení důraz na to aby byly trhy pestré, nabídka bohatá,. Také aby se nabízely primárně čerstvé, české produkty. To bylo hlavní kritérium,“ říká Renáta Zajíčková,  starostka MČ Prahy 5. 

Městská část ale vážně uvažuje o tom, že by se v budoucnu trhy přesunuly o kousek dál. Náměstí 14. října je k tomu ideální. Tam by se lidé mohli během návštěvy i posadit a rovnou některé ze zakoupených produktů ochutnat. Na stávajícím místě by zůstala část trhů zachována.

„Byla by to kombinace obou. My se tohoto místa určitě vzdát nechceme, protože si už lidé zvykli chodit k Andělu. Má to výhodu, že je u metra a že je tady zastávka tramvají. Ale akci bychom rozšířili a  pojali ještě jiným způsobem. Třeba s posezením a jakoby volnočasově,“ dodává starostka Zajíčková.

Páteční farmářské a tradiční trhy budou pravidelně pokračovat každý pátek až do 21. října kdy je vystřídají trhy s ekologickými zemědělskými produkty. Trhy by také měly v budoucnu být také na Malvazinkách, a to na prostranství Peroutkova před místním supermarketem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu