• Načítám...
>

Praha 5 byla malou Itálií

  • 25. srpna 2020,
  • 7:19,
  • PRAHA 5,
  • Lukáš Kubát

Praha 5 se proměnila v malou Itálii. Konala se tu akce, která byla plná jídla, pití, písní a tance. To vše v pravé italské atmosféře.

Reklama

Tutto Italiano. To byla akce, která ovládla Prahu 5. A byla plná pohody, dobrého jídla, pití a typické italské atmosféry.

"Neznám Čecha, který by neměl rád Itálii. Všichni máme rádi pizzu, italské víno nebo italskou kávu. Někdo se rád projíždí na italské Vespě. Takže myslím si, že Itálie je pro Středoevropana velmi oblíbenou destinací. A proto jsem velmi ráda, že v dnešní době, která není jednoduchá a neprospívá cestování, jsme u nás v parku Portheimka mohli přivítat Itálii," řekla Renata Zajíčková, starostka Prahy 5.

"Já si myslím, že je zde takový malý vzorek Itálie. Symbolické setkání. Je to o tom, že jsme se chtěli společně s Italy posunout v rámci pandemie o kus dál. Ukázat lidem, že to není až tak strašné a že můžeme žít jako normální lidi. To znamená, že součástí života je jídlo a pití, které je tady fantastické," doplnil David Dušek, radní Prahy 5.

A co všechno na návštěvníky čekalo?

"Typické italské produkty, italská hudba, tanec, umění, výtvarný workshop," popsala Eva Poddaná ze Společnosti přátel Itálie.

"Bohužel máme za sebou těžké měsíce, kdy se nemohlo cestovat. A všechny tyto krásy Itálie, jídlo, pohoda, všem chyběly. Takže alespoň tímto jedním dnem můžeme Čechům přiblížit naši krásnou Itálii," uzavřel Federico Bernardi, první tajemník italského velvyslanectví.

Akce byla doplněna výstavou o italských regionech, kde se toho návštěvníci měli šanci mnoho nového dozvědět.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu