• Načítám...
>

Park Santoška prošel rekonstrukcí

  • 10. září 2020,
  • 8:29,
  • PRAHA 5,
  • Lenka Castillo

Pražský park Santoška v Praze 5 prošel rekonstrukcí. Symbolicky byl slavnostně znovu otevřen za účasti zastupitelů této městské části, která revitalizaci finančně podpořila.

Reklama

Nové lavičky, místo starého asfaltu přírodní kámen, nové úhledné cesty i více světla. Například toto je výsledkem rekonstrukce parku Santoška v Praze 5. V průběhu zhruba osmi měsíců zde probíhala jeho revitalizace za podpory právě páté Městské části. 

"Byla prořezána veškerá zeleň, čili ten park je celý prosvětlený, vzdušnější, nenachází se tu tolik zákoutí, kde ten pocit bezpečí není úplně tak vysoký," řekla Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5. 

 Prostředí pražské Santošky je určeno každému. Vládne zde volnější režim. Provozní řád, který právě prochází grafickou úpravou, však musí respektovat všichni.

"Jsou nové koše, nové dřevěné lavičky, podle dendrologického průzkumu, který posoudil stromy a keře, které nemají tu perspektivu nebo už jsou špatné, tak ty se pokácely a prořezaly. Místo toho se zasadilo spoustu nových, které mohou těm návštěvníkům ještě další desítky let dělat radost," řekl Lubomír Brož, radní MČ Praha 5.

Městská část investovala do obnovy Santošky dvacet pět milionů korun a díky tomu došlo také k obměně lamp a navýšení jejich počtu, což podle starostky zvýšilo v parku bezpečnost. Na pořádek zde dohlíží i městští strážníci, kteří sem pravidelně docházejí.

"Zvu všechny obyvatele Prahy 5, ale vlastně kohokoli, se sem do toho parku přijít podívat a pokochat se krásnými výhledy na celou Prahu," řekla Renáta Zajíčková. 

Park je rozdělený do několika částí. Na své si přijde skutečně každý. Malí, velcí, senioři i ti nejmenší. Jedná se o příjemné místo k odpočinku a relaxaci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu