• Načítám...
>

Praha 5 má nové hřiště na plážové sporty

  • 12. září 2020,
  • 14:31,
  • PRAHA 5,
  • David Wilczek

V Jinonicích, nedaleko Obchodního centra Galerie Butovice, vznikla Beach Arena. Písková hřiště, která splňují i přísné nároky FIFA, jsou určena pro sportovní volnočasové aktivity jako je například plážový fotbal, házená či volejbal. Místo tak bude vhodné pro turnaje a zápasy. Prostory může využívat i veřejnost.

Reklama

Za účasti představitelů Prahy 5 byla slavnostně pokřtěna nová Beach Arena, která se nachází v Jinonicích blízko Obchodního centra Galerie Butovice. Areál, který umožní provozovat plážové sporty, vyrostl na nevyužitém pozemku, který je určen jako rezerva pro stavbu Radlické radiály.

"Umožnili jsme výstavbu tohoto areálu, který bude mít fantastické využití, proto aby zdejší škvárové hřiště neleželo ladem. Bylo totiž zarostlé náletem, stejným jako vidíme v jeho okolí. Ti kluci ví, že jsou tady dočasně. Není to zde bohužel napořád. Ale vzhledem k tomu, jak se vyvíjejí připomínky k Radlické radiále, tak tady můžeme být ještě dlouho," popsal David Dušek, radní MČ Praha 5.

"Je to úžasné . Jsme rádi, že v městské části máme první, dá se říci skoro nadnárodní hřiště na plážové sporty. Dnes ho otevíráme fotbalem," okomentovala událost Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5.

Projekt byl realizován ve spolupráci se Svazem plážových sportů, který dlouhodobě hledal kvalitní zázemí pro profesionální hráče.

"Hřiště má parametry FIFA což znamená, že se zde mohou hrát reprezentační zápasy či reprezentační turnaje. Menší hřiště je určeno spíše na protahování před zápasem. Popřípadě, když se tady budou hrát mládežnické turnaje, tak můžeme velké hřiště rozdělit a využít i to druhé," upozornil Jan Dámec, předseda české plážové kopané.

Hřiště budou přístupná i veřejnosti. Nebudou chybět ani kroužky pro děti pod vedením zkušených trenérů. 

"Potřebujeme získávat nové hráče a hráčky do reprezentací. Na to bude v odpoledních hodinách určitě také prostor," doplnil Jan Dámec, předseda  české plážové kopané.

V nejbližší době se areál rozšíří ještě o fotbalový park, kde budou tréninkové klece a hřiště na teqball. Vzhledem k očekávanému využití je potřeba si hřiště předem rezervovat. Více informací naleznou zájemci na webových stránkách beach-arena.cz. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu