• Načítám...
>

V Praze 5 se lidé seznamují se studií Barrandova

  • 5. října 2020,
  • 17:59,
  • PRAHA 5,
  • Jan Varga

Praha 5 vystavila schválenou studii nového Barrandova. Zájemci se tak mohou přijít seznámit s novou podobou tohoto prostoru. Mohou zde mimo jiné zjistit, jak dlouhý je proces snahy vytvoření nové městské čtvrti. Na jednotlivých panelech jsou vystaveny i historické změny týkající se této části metropole. Postupně jsou na nich představovány vize, které končí až v blízké budoucnosti.

Reklama

V Malé galerii na Praze 5 se právě nyní lidé mohou seznámit se schválenou studií nového Barrandova. V prostoru výstavní síně městského úřadu jsou k vidění plány přeměny zmíněného prostoru a rovněž materiály, s jakými změnami se počítalo v minulosti. 

"Jsem rád, že se podařilo dotáhnout podobu studie tak, aby splňovala požadavky městské části, byla pozitivně přijímána místními spolky a akceptována investory. To je velmi důležité pro to, aby byla reálně naplněna," konstatoval Zdeněk Doležal,  radní MČ Praha 5. 

Požadavky, na kterých se městská část shodla s veřejností, a na které slyší i developeři, se pochopitelně týkají občanské vybavenosti. Měla zde vzniknout zcela nová plnohodnotná čtvrť i s parkem, kde budou moci lidé trávit volný čas. 

"O to byl zájem, vytvořit čitelné náměstí,  ulice, které budou mít různé charaktery, ale také drobné, intimní prostory jako jsou sousedské plácky. A do toho všeho přijít i s prostorem, který je uvnitř vnitrobloků," popsal Boris Redčenkov, architekt.

Výstava studie si klade za cíl představit veřejnosti, jak dlouhá a strastiplná je cesta k proměně a následné výstavbě části města. Nakouknout se dá i do podoby Barrandova v blízké budoucnosti. 

"Vlastně bychom si mohli představit takový kouzelný teleskop, skrze který se koukáme buď do minulosti, kdy postupně procházíme celou tou naší historií až do času, kdy už se podle naší studie začínají projektovat jinými ateliéry nové projekty," dodala Barbora Havrlová, architektka.

Do výsledné podoby studie tedy promlouvala i veřejnost, konkrétně spolek Za lepší Barrandov, který v průběhu času podal řadu námitek a připomínek. Týkaly se zejména objemu a hustoty plánované zástavby. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu