• Načítám...
>

KC Prádelna připravilo internetové kurzy

  • 27. října 2020,
  • 16:24,
  • PRAHA 5,
  • Jan Varga

Komunitní centrum Prádelna v Praze 5 nabízí zájemcům možnost účastnit se oblíbených kurzů online. Kvůli koronaviru je pro veřejnost centrum uzavřené, lektoři ale natáčejí pro přihlášené klienty videa, kde se věnují józe, cvikům pro seniory nebo cizím jazykům. Všechna videa jsou navíc volně dostupná na youtube kanálu komunitního centra.

Reklama

Komunitní centrum Prádelna v Praze 5 funguje pro své příznivce dále. I přes tvrdá opatření, která dolehla na volnočasové aktivity, se pracovníci centra rozhodli pokračovat ve své práci a zprostředkovat lidem jejich činnosti na dálku. Měli s tím navíc zkušenosti už z jarního období. 

"Nemůžeme připravit ty pravidelné návštěvníky, kteří jsou navíc zvídaví a docela elektronicky zdatní, o možnost účastnit se kurzů. Kolega Čihák připravil jako vedoucí kolektivu velmi úspěšně celou sérii online kurzů. Takže ve své podstatě se jen zmenšil počet kurzů v tom obrovském množství, které jsme měli. A díky natáčení se mohli účastníci doma u počítače v klidu setkávat, mohli si vypisovat úkoly, mohli cvičit. To co se nám osvědčilo v té jarní době, jsme velmi rychle převzali," říká Petr Lachnit, radní MČ Praha 5. 

Komunitní centrum tak zájemcům nabízí kurzy jógy a dalšího cvičení zaměřeného především na seniory. V nabídce jsou ale také jazykové kurzy a některé kurzy, které se zaměřují na práci s počítači. 

"My fungujeme spíše takovou distanční korespondenční formou. Ti, co jsou přihlášeni na jednotlivé kurzy, ať už jde o jazyky, počítače, cvičení nebo nějaké tvořivé kurzy, tak máme jejich emaily. Pravidelně v den toho kurzu dostanou lidé odkaz buď na nějaké video, máme svůj kanál nebo dostanou v příloze třeba PDF s nějakým tutorialem, nějaké písemné úkoly třeba na jazyky a tak podobně," říká Michael Čihák, vedoucí KC Prádelna.

Lekce zajišťují místní lektoři, kteří s komunitním centrem spolupracují dlouhodobě. Všechna videa jsou navíc volně dostupná na youtube kanále komunitního centra. Zacvičit si tak může v podstatě každý, kdo má zájem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu