• Načítám...
>

Vila Áda prochází proměnou

  • 27. října 2020,
  • 19:13,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Výtah a nové vstupní prostory budou mít nově k dispozici obyvatelé Vily Áda. V té žijí převážně senioři, kteří tak díky těmto úpravám budou mít přístup do domu a svých bytů zcela bezbariérový. Ve vile nově vznikne také detašované pracoviště pečovatelské služby.

Reklama

Vila Áda v Plzeňské ulici prochází rekonstrukcí. Její součástí je vybudování výtahu, který usnadní život lidem, kteří v tomto objektu bydlí.

"Je to dům s malými byty, je tam skoro 40 partají. Spousta z nich jsou starší spoluobčané a bylo pro ně velmi složité do čtvrtého patra chodit pěšky," říká Lukáš Herold, místostarosta MČ Praha 5.

Po dokončení rekonstrukce budou mít obyvatelé vily k dispozici také nový vchod do budovy. Ten vznikl z nebytových prostor, které se nachází v přízemí domu.

"Museli jsme ho vyklidit, protože v tuto chvíli se bude procházet tím nebytovým prostorem, který se dělí na dvě části a tam bude ten hlavní vstup tak, aby ten výtah opravdu fungoval a mohli jsme udělat větší komfort našim spoluobčanům," říká Lukáš Herold, místostarosta MČ Praha 5.

Rekonstrukce by měla být dokončena do konce tohoto roku. O pár měsíců později vznikne v prvním patře vily detašované pracoviště pečovatelské služby.

"Vybudování tohoto pracoviště opět přiblíží pečovatelskou službu a sociální služby blíže lidem. Ale šlo to velmi obtížně, pokud nebyl k dispozici výtah. Takže se těšíme na to, že během ledna nebo února zprovozníme tohle pracoviště právě v oblasti, která je spádová pro občany Na Kavalírce," říká Petr Lachnit, radní MČ Praha 5.

Jednalo by se už o třetí detašované pracoviště pečovatelské služby na území Prahy 5.

"My jsme již jedno pracoviště otevírali, to je na Barrandově. Je určeno pro občany z Barrandova, Hlubočep a přilehlého okolí. Má to velký úspěch, protože jsme těm lidem blíž a oni k nám dokáží chodit. Další naše pracoviště je na 14. říjnu. Ale přeci jen, ten 14. říjen je z lokality Cibulka, Košíře a Motol poněkud vzdálen, zejména těm starším spoluobčanům," Petr Lachnit, radní MČ Praha 5.

Právě těm by mělo být určené toto pracoviště. Senioři si zde budou moci například objednat rozvážku obědů či další služby.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu