• Načítám...
>

Tilleho náměstí v Praze 5 zdobí vánoční strom

  • 29. listopadu 2020,
  • 16:10,
  • PRAHA 5,
  • Lukáš Kubát

Vedení Prahy 5 společně s čestným občanem městské části, Vítem Olmerem, rozsvítilo vánoční strom na Barrandově. Rozsvícení se muselo obejít bez doprovodného programu, ale i tak se na strom přišly podívat desítky zvědavců.

Reklama

V Praze 5 na Tilleho náměstí byl slavnostně rozsvícen vánoční stromek. I když se rozsvěcení konalo bez doprovodného programu, obdivovat strom přišly desítky lidí.

"Protože je to tady na Barrandově letos poprvé co rozsvěcujeme stromek, tak mám pocity krásné. Samozřejmě mě mrzí, že doba nám úplně nepřeje, že jsme nemohli to rozsvícení vánočního stromku udělat s větší slávou," říká starostka Prahy 5, Renata Zajíčková.

U rozsvícení stromku byl také filmový režisér a čestný občan Prahy 5 - Vít Olmer.

"Tady je to strašně krásné a sešlo se hodně lidí, takže si myslím, že to bylo takové příjemné. A v této době pandemie je to takové osvěžení. Člověk sedí pořád doma, zvlášť my, co jsme riziková skupina. Takže jsem rád, že jsem přišel," dodává režisér, Vít Olmer.

I přes řadu restrikcí a opatření se v Praze 5 uskuteční vánoční trhy, a to sice tradičně na Andělu.

"Vánoční trhy, které se bohužel nemohou konat tak jako v minulých letech, se budou konat v omezeném rozsahu, aby sortiment splňoval všechna opatření. Trhy tak budou vždy v úterý a pátek. Lidé si budou moci nakoupit nějaké vánoční pečivo a takové ty věci," popisuje místostarosta Prahy 5, Lubomír Brož.

K vánočnímu stromku patří i přání, o které se postaral radní Prahy 5, Zdeněk Doležal.

"Já bych všem především popřál krásné a pohodové prožití adventního času. A pak bych celé Praze 5, ale především občanům Barrandova popřál, aby se z Barrandova stalo lepší místo pro život," uzavírá radní Prahy 5, Zdeněk Doležal.

Nazdobený vánoční strom si na Barrandově mohou občané Prahy 5 užít až do začátku ledna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu