• Načítám...
>

Praha 5 realizovala v roce 2020 několik projektů

  • 29. prosince 2020,
  • 17:19,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Spuštění výstavby Smíchov City i dalších investičních akcí. To vše patří mezi významné body roku 2020, které pátá Městská část realizovala. Co vše se vedení radnice podařilo a co plánují v roce 2021, to přiblížíme v následující reportáži.

Reklama

Rok 2020 byl v mnoha ohledech náročný. Nejinak tomu bylo v případě páté Městské části. I ta se, stejně jako my všichni, musela vypořádat s pandemií koronaviru. I přes to se vedení radnice podařilo realizovat hned několik zásadních bodů.

"Myslím, že se nám podařilo na Praze 5 posunout mnoho věcí, a to jak územních věcí, kdy jsme zahájili výstavbu nové čtvrti Smíchov City, ale byly schváleny i studie proměny Motolského údolí nebo Nový Barrandov. Takže navzdory té situaci si myslím, že se těch věcí, které se povedly, nakonec urodilo hodně," říká starostka MČ Praha 5, Renáta Zajíčková.

Otevřít se podařilo také nové prostory pro volnočasové aktivity, které mohou obyvatelé Prahy 5 využívat.

"Je to třeba Kulturní centrum Záhorského na Barrandově, nebo je to již nedávno otevřený kostel Krista Spasitele také na Barrandově, který se vlastně stane takovým komunitním společenským centrem. Je to ale třeba také plážové hřiště v Jinonicích," říká starostka MČ Praha 5, Renáta Zajíčková.

A jaké jsou plány městské části na rok 2021? Zejména dokončení již běžících investičních akcí, ale také zahájení realizace nových projektů.

"Máme už rozjeté některé akce, ať je to třeba Kulturní centrum Poštovka, které bychom chtěli v příštím roce zrealizovat. Ale takových akcí je mnoho, souvisí třeba s našimi školami, mateřskými i základními. Takže určitě investovat a samozřejmě reagovat na situaci, tím myslím i efektivně a ekonomicky, aby Praha 5 nestagnovala a dál se rozvíjela a bylo to všechno ve prospěch našich občanů," říká starostka MČ Praha 5, Renáta Zajíčková.

Nezbývá, než popřát městské části do roku 2021 mnoho sil a ať se vše naplánované podaří zrealizovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu