• Načítám...
>

Jan Kavalírek je novým radním Prahy 5

  • 28. ledna 2021,
  • 13:40,
  • PRAHA 5,
  • Lukáš Kubát

Jan Kavalírek je novým radním Prahy 5, nahradil Viktora Čahoje, který rezignoval z osobních důvodů. Jan Kavalírek se bude věnovat financím, IT a evropským fondům. V nové funkci má hned několik cílů.

Reklama

V radě městské části Praha 5 dochází k obměně radního pro oblast financí, IT a fondů EU. Dosavadního radního Viktora Čahoje z TOP 09 střídá ve funkci jeho stranický kolega Jan Kavalírek.

"Až do této chvíle jsem šest let působil ve finančním výboru městské části. V posledních dvou letech jako jeho místopředseda. V okamžiku kdy nyní nastala změna jsem byl vyzván, jestli bych měl o tuto gesci zájem. Já jsem se tedy vyjádřil, že ano. Že se do toho touto formou zapojím, protože si myslím, že mám s touto gescí dostatečné zkušenosti. Jak co se týká mého dřívějšího působení, tak i procesů tady na úřadě," konstatoval  Jan Kavalírek, nový radní Prahy 5.

Nový radní městské části má řadu cílů.

"V oblasti financí bych se chtěl zaměřit na dvě věci. Tou první je snaha o udržitelný rozvoj městské části a co největší efektivitu provozních výdajů. Rád bych se pokusil vytipovat nějaké oblasti, kde by se mohly ještě ušetřit nějaké zdroje. Nebo řešit pořizování služeb efektivněji. Co se týká investic, tak určitě podporuji investiční aktivitu, která bude prohlubovat a zlepšovat infrastrukturu a služby, které naše městská část nabízí. A co se týká oblasti IT tak vnímám informační technologie jako výborný nástroj k tomu, abychom modernizovali úřad a udělali ho přívětivější směrem k veřejnosti a občanům," popsal  Jan Kavalírek, nový radní Prahy 5.

Během prvních hodin ve funkci se už Jan Kavalírek nastěhoval do nové kanceláře a stihnul třeba i zasedání rady městské části.

"Jsem rád, že mě tak vřele přivítali v novém týmu a těším se samozřejmě na spolupráci se všemi, novými kolegy. Co se týká nějakého rozkoukávání, tak si myslím, že díky tomu, že jdu do poměrně známého prostředí, tak se v něm dokáži hodně rychle zorientovat a věřím, že co nejdříve budu užitečný," dodal Jan Kavalírek, nový radní Prahy 5.

Kromě práce na radnici Prahy 5, Jan Kavalírek i podniká, a to v oblasti inovací a zdravotnickém sektoru.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu