• Načítám...
>

Praha 5 má schválený rozpočet

  • 28. ledna 2021,
  • 14:24,
  • PRAHA 5,
  • Lukáš Kubát

Zastupitelé Prahy 5 schválili rozpočet pro rok 2021. Ten bude letos schodkový, ale počítá s řadou investic. Těmi největšími jsou dům pro seniory, zateplení základních škol nebo revitalizace dětských hřišť a parků.

Reklama

Zastupitelé páté městské části na svém lednovém jednání schválili rozpočet na rok 2021.

"Pro letošní rok budeme hospodařit s rozpočtem jedna miliarda a 131 miliónů korun. Velkou radost mám z toho, že  se nám oproti minulému roku podařilo najít mnoho prostor pro úspory ve výdajích na provoz úřadu. Což je něco, oč se samozřejmě dlouhodobě snažíme. Nicméně se nám podařilo zachovat dostatečný prostor pro investiční akce tak, abychom mohli dál rozvíjet naši městkou část, infrastrukturu a služby, které poskytujeme občanům," konstatoval Jan Kavalírek, radní Prahy 5.

Zatímco příjmy budou zhruba 718 miliónů korun, výdaje budou o dost vyšší. Rozpočet tak bude se schodkem bezmála 413 miliónů korun, z části za to může i koronavirus.

"Ovlivňuje to naše příjmy z vlastní činnosti, jak daňové, tak nedaňové, které nám tím částečně klesají. Na druhou stranu, snažili jsme se oproti tomu najít úspory na provozní stránce, abychom výpadek vybilancovali. Věřím, že se nám to poměrně podařilo," vysvětlil Jan Kavalírek, radní Prahy 5.

Rozpočet pro rok 2021 pamatuje i na řadu investičních akcí.

"Chystáme se investovat například do dalších domů pro seniory, do rozvoje dětských hřišť a například zateplení základních škol. To znamená, že v prioritách máme vyčleněno dostatek kapitálu na to, abychom rozvoj zajistili," doplnil Jan Kavalírek, radní Prahy 5.

Jednou z největších investic městské části by mělo být dokončení Raudnitzova domu, kde vznikne dům pro seniory s komunitním centrem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu