• Načítám...
>

Museum skla zatím zůstane v Portheimce

  • 29. ledna 2021,
  • 11:50,
  • PRAHA 5,
  • Lukáš Kubát

Museum skla zatím zůstane v Portheimce, odsouhlasili to zastupitelé městské části. Za více než dva a půl roku provozu si toto museum získalo řadu diváků a úspěšně hodnoceno bylo také odbornou veřejností. Na dobu po skončení koronaviru připravují v museu řadu zajímavých projektů.

Reklama

Praha 5 má dobrou zprávu pro všechny milovníky umění, a to především toho sklářského. Museum skla, které v tuto chvíli sídlí v Portheimce, tu ještě nějakou dobu zůstane.

"Na základě rozhodnutí zastupitelstva bude Museum skla v Portheimce ještě jeden rok. Jsem moc rád, že se tomu našla podpora. Protože jak stálá expozice, tak obměňující se výstavy, jsou tam velmi kvalitní, velmi ceněné," konstatoval Lukáš Herold, místostarosta Prahy 5.

Za více než dva a půl roku své existence, si museum získalo veliké renomé.

"Myslím si, že Museum skla Portheimka není jen o Praze 5, ale i o celé Praze, celé České republice. Je to svým způsobem určitý dík všem sklářům a sklářské škole, která je v cizině možná více ceněna, než tady u nás," zdůraznil Lukáš Herold, místostarosta Prahy 5.

Fungování musea ocenili i odborníci. Museum skla Portheimka totiž uspělo v národní  soutěži muzeí s názvem Gloria musaealis.

"Získalo druhé místo, takže si myslím, že se jedná o velmi úspěšný projekt. V tuto chvíli je to samozřejmě kvůli pandemii složitější. Ale mi věříme, že se ta situace zlepší," doplnil Lukáš Herold, místostarosta Prahy 5.

Museum skla Portheimka se nyní řadou zajímavých výstavních projektů připravuje na znovuotevření.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu