• Načítám...
>

ZŠ Drtinova se rozšířila o novou budovu

  • 5. února 2021,
  • 15:54,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

O několik kmenových i odborných tříd se rozšířila ZŠ Drtinova v Praze 5. Třídy byly vybudovány v budově, která se nachází ve vnitrobloku. Městská část jí získala od hlavního města před několika lety a následně ji zrekonstruovala.

Reklama

Základní škola Drtinova v Praze 5 se dočkala svého rozšíření. Několik nových tříd vzniklo v budově, která se nachází ve vnitrobloku za stávajícími školskými budovami.

"Městská část ji získala v roce 2012 nebo 2013 od hlavního města Prahy. Nějakou dobu se uvažovalo, co s tou budovou. V té době, někdy kolem roku 2013 nebo 2014 základní škola v Drtinově ulici řešila otázku zvýšení kapacity, protože škola praská ve švech, je naplněná prakticky na 100%," říká Tomáš Homola, místostarosta MČ Praha 5.

Původně mělo být navýšení kapacity řešeno nástavbou na historickou budovu školy. To bylo ale zamítnuto památkáři. Následně se podařilo prosadit, aby mohla nevyužitou budovu ve vnitrobloku využívat právě základní škola.

"Několik let se připravovala rekonstrukce a teď už vidíme, že máme za sebou kus práce a škola je připravena pro děti," říká Tomáš Homola, místostarosta MČ Praha 5.

"Tím, že dostaneme tuhle budovu k dispozici, tak kapacita školy se může zvýšit na pravidelně tři 1. třídy každý školní rok, dosud to bylo limitované právě nevyhovujícími prostory v hlavní budově. Takže se zvýší každý rok o jednu třídu, tedy o 24 žáků," dodává ředitel ZŠ Drtinova, Libor Šrámek.

V nové budově školy bude jak několik nových kmenových, tak i odborných učeben. Žáci i učitelé budou mít k dispozici také rozsáhlý prostor v podkroví.

"Prostor, kde bude probíhat jednak výuka třeba dramatické výchovy, bude sloužit také pro čtenářský klub a pro odpolední aktivity školní družiny," říká ředitel ZŠ Drtinova, Libor Šrámek

Nechybí ani učebny výtvarné výchovy či výpočetní techniky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu