• Načítám...
>

Praha 5 podporuje podnikatele

  • 26. února 2021,
  • 17:31,
  • PRAHA 5,
  • David Wilczek

Podnikatelé a živnostníci v Praze 5 nebudou muset platit plné nájemné za nebytové prostory, které vlastní radnice. A to za období leden až březen.

Reklama

Aktuální vývoj koronavirové pandemie nenahrává k brzkému otevření většiny provozoven. Praha 5 se proto rozhodla, že i v tomto roce podpoří místní podnikatele, kteří využívají ke své činnosti nebytové prostory městské části. 

"My jsme vyhlásili slevu. Za každý měsíc od ledna do března jsme vyhlásili 30 % slevy na nájmu. To znamená, že v březnu těm nájemcům přijde příkaz na zaplacení 10 % z té částky, kterou by měli v tom březnu zaplatit. Kromě toho, už od minulého roku odpouštíme pokuty a úroky z prodlení. Takže i v tomto ohledu jsme vůči podnikatelům vstřícní. Protože situace to opravdu není jednoduchá," řekla Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5. 

Jaká další vládní opatření budou následovat není v tuto chvíli jasné. Městská část je však připravena poskytnout podnikatelům další pomoc. 

"Ještě jsme uvažovali o pobídce prostřednictvím voucherů. To znamená, že poskytneme obyvatelům vouchery, které by mohli uplatnit v těch zařízeních, kterých se to týká, jako jsou například restaurace či květinářství. Samozřejmě jim chceme dělat i reklamu prostřednictvím svých mediálních kanálů. I to je pomoc," řekla Renáta Zajíčková. 

Praha 5 podpořila dotčené provozovny i v minulém roce, kdy jim během nouzového stavu odpustila nájemné v plné výši. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu