• Načítám...
>

V lokalitě Na Pláni v Praze 5 vznikne park

  • 26. března 2021,
  • 11:50,
  • PRAHA 5,
  • Lukáš Kubát

V Praze 5 vznikne nový park a to sice v lokalitě Na Pláni. K nové zeleni přibude i dětské nebo workoutové hřiště a bude tu třeba i malý amfiteátr na pořádání kulturních akcí. Práce by měly být kompletně hotovy v polovině příštího roku.

Reklama

Lokalita Na Pláni v Praze 5 projde v příštích letech velkými změnami. Vznikne tu několik domů, ale třeba i mateřská škola. To vše bude ale ještě nějakou dobu trvat. V tuto chvíli se chystá vedení městské části vybudovat na místě park.

"V současné době je hotová studie, která byla zrovna minulý týden představena veřejnosti na online setkání. Většina účastníků byla spokojená, přišly i nějaké doplňující náměty, ale měl jsem z toho velmi dobrý pocit, že je ta studie opravdu kvalitně udělaná a že se nám v tom místě podaří zrealizovat sportovní, kulturní a společenské zelené centrum pro Malvazinky," řekl Lubomír Brož, místostarosta MČ Praha 5. 

Zeleň bude na místě doplněna řadou atrakcí pro malé i velké návštěvníky parku.

"Bude tam dětské hřiště, u něj bude takový amfiteátr, dovedu si představit, že tam budou určitě i nějaké komunitní akce, kde se budou moci setkat občané a něco pořádat. Bude tam i takové workoutové hřiště a zázemí pro všechny ty aktivity, lavička s krásným výhledem na Prahu a celý ten park," řekl Lubomír Brož. 

A kdy se nového parku Na Pláni dočkáme?

"V současné době se začalo pracovat na projektové dokumentaci, někdy na podzim letošního roku bychom měli soutěžit zhotovitele - realizátora té akce," řekl Lubomír Brož. 

A zhruba v polovině příštího roku by tento nový park Na Pláni v Praze 5 měl být otevřen pro veřejnost.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu