• Načítám...
>

Praha 5 komunikuje s občany online

  • 26. března 2021,
  • 13:14,
  • PRAHA 5,
  • Lukáš Kubát

Komunikovat ve velkém i v době koronavirové pandemie se rozhodla Městská část Praha 5. Ta během minulých měsíců pořádala hned několik diskuzí s veřejností pomocí online debat. Témata jsou různá, aktuálně se řeší třeba participativní rozpočet a diskuzí se účastní desítky lidí.

Reklama

Komunikace s občany je pro každou městskou část velmi důležitá. Po hlavě se do toho vrhla Praha 5, která i v nepříznivé době komunikuje jak se dá a to především v online prostoru.

"Troufám si říci, že jsme v tomhle možná unikátní městská část, protože jsme v minulém měsíci udělali třikrát online setkání s občany. Občané projevili veliký zájem. Dvakrát bylo téma participativního rozpočtu a jednou bylo téma projednávání strategie návrhové části," řekla Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5.  

I veřejnost chce s radnicí diskutovat a tak se do debat přihlašují desítky lidí.

"Třeba na projednávání strategie jsme měli okolo 50 lidí. Je to jednoduché. Prostě se přihlásí na odkaz a připojí se online. Ti, kterých se to týká, sedí v zastupitelstvu a před sebou mají velikou obrazovku, kde vidí přihlášené a hovoří s nimi. Máme zapnuté kamery, reagujeme, odpovídáme, je to interaktivní,"  řekla Renáta Zajíčková.  

Vedení městské části už se těší, až se opět bude moci s občany potkat osobně. Ale nově načerpané zkušenosti ukázaly, že i v online prostředí se dá udělat mnoho práce.

"Je to daleko flexibilnější a rychlejší. Ta interakce je věcnější. Přeci jen u toho osobního setkání máte tendence více používat neverbální komunikaci, možná květnatěji hovořit. U té online komunikace jsou ti lidé stručnější, věcnější a možná konstruktivnější. Kombinace obojího bude možná žádoucí," řekla Renáta Zajíčková. 

 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu