• Načítám...
>

Praha 5 opravuje chodníky za peníze z parkování

  • 30. dubna 2021,
  • 15:22,
  • PRAHA 5,
  • Lukáš Kubát

Více než deset milionů korun investovala v loňském roce radnice Prahy 5 do oprav chodníků. Projekt financuje z Fondu rozvoje dopravy, kam převádí peníze z placených parkovacích zón. Sérii oprav chystá i letos.

Reklama

V Zahradníčkově ulici v Praze 5 mají nový chodník. A to díky Fondu rozvoje dopravy. Ten městská část financuje ze zón placeného stání.

"Peníze z těch zón vracíme zpátky do veřejného prostoru. Založili jsme Fond rozvoje dopravy, kam putují tyto peníze. A ty peníze zase zpětně použijeme na opravy chodníků, komunikací, zřizování nových parkovacích míst," popisuje předseda Výboru pro dopravu MČ Praha 5, Jan Panenka.

Tyto drobné opravy probíhají v koordinaci s Technickou správou komunikací.

"TSK má snížený rozpočet. Kdybychom chtěli opravit všechny komunikace a chodníky na městské části, tak budeme potřebovat několik miliard. Samozřejmě na to nikdo v současné době nemá, takže se snažíme alespoň nějak pomoct občanům," říká Jan Panenka.

Opravy, o které se stará městská část, probíhají a budou probíhat hned v několika ulicích.

"Dále jsme upravili chodník V Cibulkách nahoře, opravovali jsme propojku mezi Nepomuckou a Plzeňskou. Chystá se oprava ulice Brdlíkova tady v Motole, Hennerova. Dále se chystá oprava ulice Slávy Horníka, která už vlastně teď probíhá," komentuje předseda Výboru pro dopravu.

V loňském roce investovala městská část do oprav chodníků více než deset milionů korun a i s letošními výnosy z modrých zón se počítá.

"Jedná se zhruba o částku patnácti milionů a alespoň část toho chceme investovat," uzavírá předseda Výboru pro dopravu MČ Praha 5, Jan Panenka.

Městská část také připravuje výběrové řízení na firmu, která bude připravena rychle zabezpečit drobné opravy chodníků.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu