• Načítám...
>

Výstava přibližuje strategický rozvoj Prahy 5

  • 19. května 2021,
  • 12:26,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

S budoucím rozvojem Prahy 5 se mohou její obyvatelé seznámit prostřednictvím panelové výstava. Ta se nachází v okolí kostela sv. Václava. Plány na následujících 10 let tu k vidění budou až do 23. června.

Reklama

Strategický rozvoj Prahy 5 přiblížila panelová výstava, kterou radnice městské části instalovala do okolí kostela sv. Václava. Výstava vycházela z ankety mezi obyvateli, kterou Praha 5 provedla v roce 2020. 

"Kdy jsme vlastně po jednotlivých lokalitách vyhodnocovali s obyvateli, co je v daném místě trápí, co by si tam třeba představovali vybudovat nebo vytvořit nebo změnit. A vlastně ta výstava je rozdělena na jednotlivé lokality Prahy 5. Tou lokalitou myslím Jinonice, Radlice nebo třeba Smíchov nebo Barrandov. A vlastně ke každé té lokalitě je právě informace o tom, jak jí vnímali daní obyvatelé a co vlastně v nejbližších letech se v té lokalitě plánuje postavit nového," říká starostka MČ Praha 5, Renáta Zajíčková.

Velká část strategického rozvoje městské části se týká životního prostředí. Jeho zlepšení patří již delší dobu mezi jednu z priorit radnice. 

"Když si občan prostuduje strategii do roku 2030, tak uvidí, že tam tomu zelenému prostředí dáváme opravdu hodně," dodává místostarosta MČ Praha 5, Lubomír Brož.

Strategický plán rozvoje se týká ale také dalších neméně důležitých bodů, které zpříjemní život obyvatelům pětky. Podle slov starostky Renáty Zajíčkové je plán velmi ambiciózní a má posloužit také budoucím politickým reprezentacím jako inspirace.

"Jak já vždycky říkám, je to živý dokument, který se samozřejmě bude v průběhu let obměňovat a doplňovat podle situace, která zrovna bude, podle příležitostí. Ten dokument bude teď v červnu, doufám, schválen zastupitelstvem městské části. Co je důležité říci, podílelo se na něm veliké množství lidí. Přibližně asi 80 lidí bylo v 6 odborných skupinách. Ti lidé byli jak zastupitelé, tak odborníci, ale byla tam i třeba veřejnost nebo úředníci," říká starostka MČ Praha 5, Renáta Zajíčková.

Seznámit se s plány městské části na následujících 10 let mohli obyvatelé Prahy 5 prostřednictvím této výstavy téměř měsíc.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu