• Načítám...
>

Praha 5 rozšíří jesle

  • 23. května 2021,
  • 23:23,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Jesle Na Hřebenkách postupně prochází rekonstrukcí. Naplánovány jsou další stavební práce, které se týkají horního patra. Po jejich skončení bude moci zařízení navýšit svou kapacitu o dalších 25 dětí.

Reklama

Již 40 let fungují jesle Na Hřebenkách v Praze 5. Areál obou budov tu postupem času prošel rekonstrukcí, aby nabídl co největší komfort jak dětem, tak i pracovníkům.

"My jsme začali vracet vlastně před několika lety tvář tomuto místu a tvář těmto budovám. Sloužily vždycky jako jesle, ale bylo nutno rekonstruovat. Jednak hospodářský pavilon, jednak jeselskou budovu. V tuto chvíli máme zateplenou celou budovu jeslí, krásně zateplenou. Dole je kapacita našich jeslí 25 dětí," říká radní MČ Praha 5, Petr Lachnit.

Stejnou kapacitu by mělo mít také 1. patro. To ale nejprve musí projít rekonstrukcí, která je naplánována na léto.

"Já si myslím, že se ta záležitost s jeslemi vžila, že rodiče to vítají. Máme tady děti od 25 měsíců do 3 let věku a poskytujeme za přiměřených podmínek těm rodičům a maminkám možnost chodit do práce a současně to, aby o jejich děti bylo postaráno a byly řádně připraveny pro tu předškolní výchovu v těch mateřských školách," říká radní MČ Praha 5, Petr Lachnit.

"Máme i ustálené programy s nabídkou pro různá témata. Máme třeba každý týden jedno téma, kde se děti věnují přírodě, věnují se zahradě, poznávání světa, hrají si, zpívají. Ta koncepce je tady udělaná tak, aby každý týden měly činnost. Třeba pracovní výchovu, výtvarnou výchovu, pohybovou výchovu a aby se tak v podstatě naučily základním dovednostem, stravovacím návykům, hygieně a podobně," dodáva ředitelka CSOP Praha 5, Helena Volechová.

Přihlásit děti do jeslí mohou rodiče z Prahy 5 až do konce srpna. Využít k tomu mohou telefonický kontakt nebo webové stránky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu