• Načítám...
>

Praha 5 bude provozovat poštu ve Voskovcově ulici

  • 1. července 2021,
  • 18:46,
  • PRAHA 5,
  • Lukáš Kubát

Praha 5 převzala poštu ve Voskovcově ulici na Barrandově a nově ji bude provozovat. Pro obyvatele se prakticky nic nezmění. Do budoucna by se ale služby měly rozšířit ještě o Czechpoint. Pobočka je otevřena ve všední dny, vždy v odpoledních hodinách.

Reklama

Přestřižením pásky byl obnoven provoz pobočky České pošty ve Voskovcově ulici na Barrandově. Pro občany Prahy 5 se prakticky nic nezmění, jen bude jiný provozovatel.

"Již před třemi lety jsme si uvědomili, že s novou výstavbou začíná chybět vybavenost a služby. A tak už tehdy jsme dohodli se společností Finep, že tady pobočku pošty tři roky provozovala. Smlouva nyní skončila. A protože se pobočka zaběhla, občané si na ni zvykli. A sídliště se neustále rozrůstá. Česká pošta stále druhou pobočku provozovat nechce, a tak jsme se rozhodli, že ji budeme provozovat jako městská část," vysvětlil Zdeněk Doležal, radní Prahy 5.

Tato pobočka prozatím slouží k podávání a vyzvedávání zásilek a balíků, ale už brzy by se mohl její provoz rozšířit.

"Do budoucna řešíme, aby tady mohl být i plnohodnotný Czechpoint," upozornil Zdeněk Doležal, radní Prahy 5.

"Má to docela velké zázemí, takže teď ještě uvažujeme co s volnými prostory, které tady jsou. Zřejmě je využijeme jako úřad, jako městská část. Chceme vlastně rozšiřovat ten servis pro občany naší městské části," doplnila Renáta Zajíčková, starostka Prahy 5.

Pošta bude otevřena každý všední den od půl druhé do půl šesté.

"Tady se osvědčilo využití v odpoledních hodinách, kdy jedna pobočka nestačí. Tak se otevřela tady druhá na odpoledne," uzavřel Zdeněk Doležal, radní Prahy 5.

Roční provoz, pobočky ve Voskovcově ulici se třemi pracovníky, vyjde městskou kasu přibližně na jedna a půl miliónu korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu