• Načítám...
>

Praha 5 rekonstruuje budovu ZŠ Pod Žvahovem

  • 29. července 2021,
  • 8:01,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

ZŠ Pod Žvahovem bude opět patřit dětem. Budovu, kterou v minulosti využívalo Taneční centrum Praha, převzala zpět městská část a v současné době tu probíhá rekonstrukce. Ta bude pokračovat i v následujících letech.

Reklama

Po několika letech soudních sporů získala Praha 5 zpět budovu Základní školy Pod Žvahovem. Tu v minulosti využívalo Taneční centrum Praha.

"Tam probíhaly dva soudní spory cca tři roky. Oba dva, ty soudní spory, jsme vyhráli a před čtrnácti dny došlo k převzetí majetku ze strany městské části a k vrácení ze strany TCP. Chválabohu, a za to děkuji TCP, bez boje, bez nějakých emocí," konstatoval Martin Damašek, místostarosta MČ Praha 5.

V budově, v současné době, probíhá rekonstrukce. Díky ní bude ve škole dostatek prostoru pro vybudování nových tříd pro prvňáky.

"Rekonstruujeme letos další patro. A pokud si dobře pamatuji, tak zrovna teď začínají stavební práce. Máme připravenu rekonstrukci zbytku areálu, zbytku objektu tak, aby jsme ho měli připravený pro plně organizovanou základní školu, tedy devítiletou. I zázemí. To znamená vývařovnu, jídelnu a venkovní sportovní prostory a plochy," popsal Martin Damašek, místostarosta MČ Praha 5.

Na příští rok plánuje radnice demolici budov za objektem školy. Ty jsou v současné době využívány ke komerčním účelům. 

"Ty zbouráme a vytvoříme venku, za budovou základní školy, sportoviště venkovní a možná jednoho dne do budoucna i nějakou jednoduchou krytou halu," dodal Martin Damašek, místostarosta MČ Praha 5.

Realizace tohoto projektu vyjde radnici na desítky miliónů korun. Hotovo by mělo být ještě v tomto volebním období.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu