• Načítám...
>

V ZŠ Tyršova a V Remízku odstartoval nový školní rok

  • 1. září 2021,
  • 15:47,
  • PRAHA 5,
  • Ondřej Švec

V Základních školách Tyršova a V Remízku v Praze 5 začal nový školní rok. Do lavic usedli jak prvňáčci, tak i zkušení mazáci. U slavnostního okamžiku byli rodiče, učitelé, a také paní starostka Renáta Zajíčková, která školáky po letních prázdninách přivítala a popřála jim klidný a úspěšný rok. Jak zahájení školního roku na obou školách vypadalo, vám ukážeme v naší reportáži.

Reklama

Datum 1. září je většinou symbolem pro začátek školního roku. Nejinak tomu bylo na Základních školách Tyršova a V Remízku v Praze 5. Do lavic usedli, vůbec poprvé, ti nejmladší, ale také se tam vrátili starší žáci, kterých jsme se zeptali, jak se do školy těšili, případně netěšili.

ANKETA

„Je to tak půl na půl. Chtěl jsem zase vidět kamaráda, ale zase nechci vstávat v šest hodin ráno.“

„Já to mám taky tak nějak, akorát místo toho vstávání mi vadí to testování.“

„Těšila jsem se na kamarády a na školu, protože jsem tady dlouho nebyla.“

Zatímco loňský školní rok proseděli školáci, kvůli koronaviru, hlavně u počítače, letos už by snad mělo být vše při starém. Městská část Praha 5 pro to dělá maximum, například v otázce administrativy. 

„Ze svého rozpočtu platíme půl úvazek pro nepedagogické pracovníky, a to jsou právě ti lidé, kteří mohou ulehčovat ředitelům od té administrativy. My už to děláme třetí rok a ředitelé si to velmi pochvalují,“ upozornila Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5.

Samozřejmostí je pak pomoc ohledně hygienických pomůcek. Důležité je ale i správné klima. 

„Které má být pohodové. Dnes se tomu říká moderně „wellbeing“, to znamená, že je to ta pohoda ve škole, péče o duševní zdraví. Ale to jak dětí, tak samozřejmě i učitelů, tak na to v letošním roce budeme klást důraz,“ vysvětlila Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5.

Teprve až čas ukáže, jak se žáci popasovali s distančním vzděláváním, které bylo náročné jak pro ně, tak pro učitele.

„Samozřejmě učitelé se snažili, rozdávali jsme tablety, jak z městské části, tak se půjčovaly tablety, kdo neměl. Doufejme, že to nezanechalo nějaké následky a že se dožene vše, co se mělo dohnat,“ upozornil Jan Panenka, zastupitel MČ Praha 5.

Ať je tedy nový školní rok pro děti klidný, pohodový, úspěšný a pokud možno už konečně bez covidový. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu