• Načítám...
>

Filmové melodie rozezněly areál Kinského zahrady

  • 5. září 2021,
  • 16:18,
  • PRAHA 5,
  • Dagmar Kopečková

I další den, byl v areálu Kinského zahrady, ve znamení hudby. Tentokrát místo rozezněly filmové melodie v podání Pražského filmového orchestru. Akce se opět těšila velkému zájmu veřejnosti.

Reklama

V areálu Kinského zahrady se opět konal, návštěvníky oblíbený, Open Air koncert filmových melodií. Městská část Praha 5 uspořádala hudební událost ve spolupráci s Pražským filmovým orchestrem a jednalo se již o třetí ročník. 

"Myslíme si, že k Praze 5 filmová hudba patří a my máme ověřeno a věřím, že to dnešní krásné počasí to také potvrdí, že prostě o filmové melodie je velikánský zájem, a že to prostě lidi baví. Všechny generace. Od těch nejmenších až po ty nejstarší," konstatoval Lukáš Herold, místostarosta MČ Praha 5.

Letos si však Praha 5 přichystala novinku. Den před koncertem filmových melodií, vystoupila taktéž populární česká skupina Mig 21. Oba koncerty měly za cíl oživení kultury v městské části a pomoc uměleckému sektoru.

"Kultura, v období pandemie, asi utrpěla jako jedna z nejvíc. Takže si myslím, že si hodně dlužíme, že jsou lidé vlastně hladoví po melodiích, po koncertech, ale třeba i po divadle, takže je to určitě důležité. Protože my jsme kulturní národ a je potřeba, abychom to vlastně neustále opečovávali a starali se o to, aby ta kultura v nás pořád žila a rozvíjela se," upozornila Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5.

V rámci koncertu zazněly nejznámější melodie z celé škály populárních filmů. V areálu se dokonce objevily i filmové postavy, které dotvářely příjemnou atmosféru. Akce se zúčastnil taktéž generální ředitel barrandovských studií, která jsou jedním z partnerů koncertu.

"Barrandov Studio je součástí Prahy 5, takže se snažíme samozřejmě se vzájemně podporovat. Myslím si, že nejenom výstavní činnost Barrandov Studia, ale zároveň i tato akce to jasně potvrzuje. Samozřejmě se snažíme i mladé školáky, především z Prahy 5, u nás přivítat a provést je třeba například přes Barrandov," vysvětlil Petr Tichý, generální ředitel Barrandov Studia.

Open Air koncert filmových melodií opět přilákal velké množství návštěvníků. Ti si přímo v areálu zahrady rozložili deky a nechali se unášet poslechem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu