• Načítám...
>

SKV slaví 30. výročí svého vzniku unikátní výstavou

  • 10. září 2021,
  • 22:38,
  • PRAHA 5,
  • Lenka Castillo

Letos je tomu přesně třicet let od vzniku Sportovního klubu vozíčkářů. Při této příležitosti připravili jeho členové putovní výstavu fotografií, která zachycuje, že mnoho bariér je pouze v našich myslích. Výstava v Radlické kulturní sportovně potrvá do 15. září.

Reklama

Že je mnoho bariér pouze v našich myslích, poutavě zachycuje aktuální výstava velkoformátových fotografií v Radlické kulturní sportovně. Připravil ji Sportovní klub vozíčkářů k třicetiletému výročí svého vzniku. Je určena nejen pro členy klubu a jeho podporovatele, ale také pro veřejnost. Výstava dokumentuje radost ze života v pohybu, silné příběhy a nezlomnost lidského ducha.

„Říkali jsme si, že bude skvělé, když ukážeme světu, co jsme za těch třicet let opravdu dokázali. Takže jsme vybrali ty nejpoutavější fotky toho, co všechno vozíčkáři dokáží, a že toho není málo. Chtěli bychom touto výstavou přilákat ke sportu ještě více lidí s handicapem, aby jejich život byl naplněný a aktivní. Já sama jsem na vozíku a dobře vím, že sport obrovsky pomáhá k velkému sebevědomí i pěknému životu s přáteli," uvedla Michaela Krunclová, předsedkyně SKV Praha.

Výstava má motivovat ke sportu i lidi zdravé, kteří by sportovali se členy klubu vozíčkářů a stali se tak dobrovolníky. 

ANKETA 

Sportovní klub vozíčkářů Praha vznikl před třiceti lety jako oddíl stolního tenisu. Dnes sdružuje přes 140 sportovců z celé republiky. Poutavou výstavu, v bezbariérových výstavních prostorách Radlické kulturní sportovně, podpořila i MČ Praha 5.

„Jsem potěšen, že mne o to vozíčkáři požádali, protože si pořád myslím, že se pro ně dělá málo. A musím říci, že když vidím tu Prahu, která má ty bariéry a komplikuje jim život, tak je mi jich strašně líto," připomněl Petr Lachnit, radní MČ Praha 5.

Výstava je zde k vidění do 15. září tohoto roku. Potom se přesouvá do jiných měst. Jejím cílem je přivést ke sportu více tělesně handicapovaných a tím zkvalitnit jejich život. Představit široké veřejnosti sport s handicapem, motivovat je k dobrovolnictví a dobročinnosti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu