• Načítám...
>

Projekt POSEZ poskytuje pomoc a podporu seniorům

  • 20. října 2021,
  • 10:53,
  • PRAHA 5,
  • Dagmar Kopečková

Krajský úřad Středočeského kraje hostil projektovou konferenci k projektu POSEZ - pomoc seniorům a zdravotně postiženým. POSEZ funguje již od roku 2018 a pomáhá seniorům v mnoha směrech.

Reklama

Na Krajském úřadu Středočeského kraje se uskutečnila konference, týkající se projektu s názvem POSEZ - pomoc seniorům a zdravotně postiženým. Kraj je autorem projektu a realizuje ho, ve spolupráci s obcemi, nebo s jejich zřizovanými organizacemi, na území Středočeského kraje.

"Cílem této konference je zhodnotit uplynulé období prostřednictvím námětů, dobré praxe inspirovat ostatní kolegy a v podstatě popovídat si na téma POSEZU, jak to v jednotlivých organizacích funguje," vysvětlil Martin Hrabánek, radní Středočeského kraje.

Na základě projektu, který funguje už od roku 2018, vznikají a jsou provozována bezbariérová kontaktní místa POSEZ. Tam lidé naleznou pomoc, podporu a zapojení v nejrůznějších oblastech. 

"Je potřeba mít dvě místnosti a jednoho pracovníka, který se seniorům věnuje tři dny v týdnu, osm a půl hodiny, a to je minimální standard, kterého musí každé, to kontaktní místo, docílit. Ale přidanou hodnotou toho projektu, za mě osobně, je to, že všechna ta kontaktní místa nekončí na tom standardu, ale naopak mají společné aktivity," zdůraznil Martin Hrabánek, radní Středočeského kraje.

"Docházejí na různé akce, besedy a jezdí s námi i na výlety," zmínila Miluše Jůnová, ředitelka Domova seniorů Nové Strašecí.

Projekt podporuje aktivitu seniorů. Mimo jiné ale taktéž působí preventivně v oblasti sociálního, anebo profesního vyloučení. Velkou pomoc poskytovala kontaktní místa i během pandemie. 

"Některá kontaktní místa pomáhala s rozvozem základních potravin, nebo posléze, když bylo potřeba pomoci s očkováním," konkretizoval Martin Hrabánek, radní Středočeského kraje.

"My jsme je v rámci POSEZU registrovali, dováželi na to očkování, odváželi zpátky domů a evidovali jsme samozřejmě, kdy bude druhá aplikace té očkovací látky," doplnila Miluše Jůnová, ředitelka Domova seniorů Nové Strašecí.

V současné době je v provozu celkem 6 kontaktních míst. Za dobu fungování projektu bylo poskytnuto na kontaktních místech 30 tisíc individuálních nebo skupinových aktivit. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu