• Načítám...
>

Praha 5 plánuje další setkání s občany

  • 3. listopadu 2021,
  • 10:52,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Občané Prahy 5 budou mít opět možnost se setkat se zástupci radnice. Témat setkání je hned několik. Řeč bude například o strategickém dokumentu, komunitních zahradách i participativním rozpočtu.

Reklama

Po několikaměsíční pauze navazuje Praha 5 na pravidelné setkávání s občany, které probíhalo v loňském i letošním roce. Konat se bude 25. listopadu od 18 hodin v Impact hubu. 

"Témat bude více. Budou to témata, která se dotýkají života lidí v Praze 5. Bude to možnost zapojit se do takzvané pocitové mapy, o které na tom setkání budeme mluvit. O tom, co to je pocitová mapa, k čemu slouží, jaké může mít výhody a jaké má výhody. Dalším tématem bude aktuální stav hlasování v participativním rozpočtu, to znamená, že už budeme znát vítěze, takže chceme seznámit obyvatele i s tímto tématem," říká starostka MČ Praha 5, Renáta Zajíčková. 

Řeč bude také o komunitních zahradách. Těch plánuje Praha 5 v příštích letech vybudovat hned několik.

"Začínáme takovým malým cílem, že bychom chtěli dvě, jako takový pilotní projekt, realizovat. Je to jedno z témat, kterým se chceme hodně věnovat v příštím roce. Navázali jsme spolupráci i s některými externími subjekty, které se již dlouhodobě komunitním zahradám věnují. Ty komunitní zahrady je možné otevírat téměř kdekoliv, možnosti jsou ve vnitroblocích, na našich prostorech ve školách, na volných veřejných prostorech, kde třeba nic není," popisuje místostarosta MČ Praha 5, Lubomír Brož.

Další téma setkání s občany bude souviset se strategickým dokumentem. Občané se mimo jiné dozví, jakým způsobem mohou podávat připomínky k tomuto dokumentu. Jeho součástí je také udržitelný rozvoj. Na toto téma navazuje projekt V Praze 5 bije srdce pro plechovky.

"Je to opravdu srdce, do kterého lidé budou moci dávat plechovky, protože plechovky jsou jedny z produktů, které jsou stoprocentně recyklovatelné. Takže když vyhodíte plechovku do tříděného odpadu, tak máte jistotu, že tato plechovka se opět objeví třeba v obchodech," dodává starostka MČ Praha 5, Renáta Zajíčková.

Cílem tohoto projektu je poukázat na smysl třídění odpadu. Kovové srdce bude před radnicí městské části po dobu tří týdnů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu