• Načítám...
>

Komiks připomene život Ludvíka Očenáška

  • 3. listopadu 2021,
  • 10:24,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Komiks připomínající život Luďka Očenáška. To je úkol, který by měl vzniknout společnou prací žáků základních škol a seniorů. Projekt realizuje městská část u příležitosti výročí 150 let od narození Luďka Očenáška.

Reklama

Praha 5 připravuje soutěž pro děti ze základních škol a seniory. Tento společný mezigenerační projekt souvisí s výročím 150 let od narození Ludvíka Očenáška.

"Luděk Očenášek je velmi významnou celonárodní osobností, ale má i nějakou souvislost s naší Prahou 5, protože v době první světové války tady dělal odbojovou činnost. Dělal odposlechy mezi Prahou a Vídní a to, co zjistil, potom dával spojencům k dispozici," říká starostka MČ Praha 5, Renáta Zajíčková

Úkolem soutěžních týmů složených ze žáků druhého stupně základních škol a seniorů z Prahy 5 bude co nejvíce přiblížit ostatním obyvatelům pětky osobnost Luďka Očenáška.

"On nejen že byl odbojářem, ale on byl sportovcem, měl velmi zajímavý rodokmen, byl vlastencem. A co je důležité, byl fyzikem, byl vědcem, takže to byla taková, jak se říká, renezanční osobnost s velmi širokým záběrem a ty mezigenerační týmy by měly toho Očenáška vysledovat, zmapovat, udělat z toho nějaký výstup, který se potom dá dohromady a mohl by z toho třeba vzniknout krásný komiks o Ludvíku Očenáškovi," dodává starostka Prahy 5, Renáta Zajíčková.

Během své práce budou žáci spolu se seniory navštěvovat například archivy či muzea.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu