• Načítám...
>

Praha 5 navýšila rozpočet projektu Aktivní město

  • 4. listopadu 2021,
  • 12:05,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

O 737 tisíc korun navýšila Praha 5 rozpočet projektu Aktivní město. Díky tomu mohou i nadále rodiče žádat o příspěvek ve výši 1000 korun na sportovní kroužky pro své děti. Původně byly pro tento projekt určeny dva miliony korun.

Reklama

Aktivní město. To je název projektu podporujícího pravidelnou sportovní činnost. Díky tomu mohou rodiče z Prahy 5 získat příspěvek na sportovní kroužky pro své děti.

"Funguje to tak, že rodič si najde kroužek, do kterého chce, aby jeho dítě chodilo. Zjistí si, jestli ten kroužek splňuje parametry a je zaregistrován do systému Aktivního města a požádá městskou část o příspěvek na své dítě ve prospěch tohoto spolku nebo klubu. U nás dítě projde schvalovacím procesem, to znamená, že zjistíme z databází registrace obyvatelstva, jestli to dítě opravdu má trvalý pobyt na městské části Praha 5 nebo jeho rodiče," vysvětluje radní MČ Praha 5, David Dušek.

Městská část následně potvrdí možnost získání příspěvku ve výši tisíc korun. Ten je po zápisu dítěte do kroužku automaticky převeden danému sportovnímu klubu. Zájem ze strany rodičů o tuto podporu je velký. O tom svědčí rychlé vyčerpání částky dva miliony korun, která byla pro tento školní rok na projekt Aktivní město vyčleněna. Radnice Prahy 5 se proto rozhodla rozpočet navýšit.

"Máme dalších sedm set třicet tisíc korun, které poskytneme těm žadatelům, kteří se už zaregistrovali. My jsme tam měli převis poptávky asi tři sta padesáti dětí. Takže ty jsme teď dokázali obhospodařit a ten zbytek se poskytne těm, kteří se nyní zaregistrují. My jsme znovu otevřeli registraci a znovu to probíhá, takže v momentě, kdy vyčerpáme nyní alokované prostředky, zavíráme registraci a letošní projekt končí," dodává radní MČ Praha 5, David Dušek.

Registrovat se do projektu je možné na stránkách www.aktivnimesto.cz. Žádosti o příspěvek bude možné podávat až do vyčerpání rozpočtu, nejpozději však do 27. prosince.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu