• Načítám...
>

Poslední klusácký závod bude na výročí Sametové revoluce

  • 12. listopadu 2021,
  • 17:04,
  • PRAHA 5,
  • Marek Tereba

Poslední letošní klusácký dostihový den na pražském závodišti ve Velké Chuchli se uskuteční ve středu 17. listopadu. Start prvního dostihu je v pravé poledne a během celého odpoledne na návštěvníky čeká celkem sedm klusáckých dostihů.

Reklama

Sezóna uběhla jako voda a letos poběží klusáci naposledy. Můžete se těšit ale na opravdu silný závěr sezony. 

"Tu tečku za letošní dostihovou sezónou udělá klusácký meeting, jehož pořadatelem je Český klusácký spolek. Ten obdržel na tento dostihový den grant od Magistrátu hl. m. Prahy, jehož podpory i v celé sezóně si moc vážíme. Tento dostihový den začíná už v pravé poledne, tedy ve 12 hodin a čítá 7 dostihů," řekla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace. 

Hlavním dostihem bude Velká cena Sametové revoluce hlavního města Prahy. Tam bude závodit absolutní elita klusáků. Na závodní čáře se potká úplné maximum, 10 koní. 

"Máme tam jednoho německého hosta, další dva koně byli nedávno svým majitelem dovezeni ze zahraničí a favoritem tohoto dostihu bude Pamino, který vyhrál celoroční seriál pro absolutní elitu klusáků Zlatý okruh. Dále se potom během tohoto dostihového dne uskuteční vůbec poslední letošní chovatelská zkouška s názvem Cena pražského magazínu - Cena Sea Cove, která je určena nejmladším dostihovým klusákům. Na startu uvidíme 5 klusáků a favority jsou Jumbo, který vyhrál cenu Labirinta a potom klisna Marian Boko, která ovládla klasickou Velkou cenu dvouletých," řekla Michaela Zemanová. 

A opomenout nemůžeme ani závod naší televize. Tam se můžete těšit na mezigenerační souboj. Dva letošní derbisté se utkají se čtyřmi staršími soupeři. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu