• Načítám...
>

Praha 5 rozšíří modré zóny po celém svém území

  • 2. prosince 2021,
  • 17:21,
  • PRAHA 5,
  • Marek Tereba

V příštím roce se celá Praha 5 zabarví do modra. Tedy alespoň co se týče parkovacích míst. S nárůstem vozidel se vedení pětky rozhodlo pokrýt celé své území výhradním parkováním pro rezidenty, aby zamezilo trendu tvoření P+R v okrajových částech města.

Reklama

Zaparkovat před svým domem se stále stává větším a větším problémem hlavně v okrajových oblastech, jako je Zličín či Barrandov. Pátá městská část se proto rozhodla tento problém řešit.

„Už v roce 2017 se městská část na radě rozhodla, že rozšíří modré zóny na celé území městské části Prahy 5. Takže postupně plníme úkoly rady, která byla ještě před naší politickou reprezentací a doplňujeme modré zóny na území Prahy 5. V současné chvíli se rozšiřují modré zóny v oblasti sídliště Barrandov, dále se rozšiřují ve starých Hlubočepech a níže na Žvahově a Zlíchově," řekl Jan Panenka, předseda Dopravního výboru MČ Praha 5.

Nově zavedené modré zóny budou platit od nedělní 20. hodiny až po páteční osmou večerní. Praha 5 tak chce zamezit odstavování vozidel přes den a třeba také umožnit pohodlněji najít parkovací místo v neděli večer.

„Peníze, které přináší modré zóny, tak nějaké dostáváme z městské kasy. Není to celá částka, je to ani ne jedna třetina. Ty peníze používáme zpátky, vracíme je do veřejného prostoru, kde se snažíme opravovat i chodníky, které nám nepatří. Děláme pro lidi co se dá, abychom vrátili do veřejného prostoru ty peníze," řekl Jan Panenka, předseda Dopravního výboru MČ Praha 5.

Modré pruhy se již malují, značky a tedy i výhradní parkování pro rezidenty začne platit až v únoru 2022. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu