• Načítám...
>

Kluziště v Praze 5 hostilo mikulášskou nadílku

  • 6. prosince 2021,
  • 16:06,
  • PRAHA 5,
  • Dagmar Kopečková

Ve zdravém těle, zdravý duch. Tímto mottem se řídí i radnice Prahy 5 a proto připravila i v letošním roce venkovní kluziště pro své obyvatele zdarma. Najdete ho na náměstí 14. října a zabruslit si tam můžete každý den. O druhé adventní neděli navíc na kluziště dorazil i speciální host, který potěšil všechny přítomné. Kdo? Podívejte se na reportáž.

Reklama

V Praze 5 byl oficiálně zahájen provoz venkovního kluziště na náměstí 14. října. Veřejné bruslení je na místě organizováno městskou částí, letos již popáté.

"Je pro veřejnost zcela zdarma. Funguje každý den od devíti do devíti hodin. Je tu i půjčovna bruslí, kde si lze půjčit od dětských až po dospělácké i včetně dětských hrazdiček, což je výhodné, když chcete děti učit bruslit," říká Marie Aschenbrennerová, zastupitelka MČ Praha 5.

anketa

V rámci druhé adventní neděle byl pro návštěvníky připraven bohatý program. Mimo jiné je čekalo i vystoupení mladých krasobruslařek a hokejistů z Nikolajky. Hlavní částí programu však byla návštěva Mikuláše, čerta a anděla.

"Všechny děti, které se nebály, byly odvážné a šly Mikulášovi říct nějakou básničku nebo písničku, tak dostaly odměnu," zmínila Marie Aschenbrennerová, zastupitelka MČ Praha 5.

Děti mohly Mikuláši předvést i své bruslařské umění. Jediný, kdo si na své nepřišel, byl pochopitelně čert. Na akci totiž dorazily jen hodné děti. Městská část považuje provoz venkovních sportovišť v této době za klíčový.

"Jsem nadšená, že je tato sportovní aktivita stále k dispozici a že se nám ji dařilo držet i v tom loňském roce, protože si myslím, že i přes tu složitou dobu je důležité, aby nejen děti, ale i my dospělí jsme měli možnost sportovat a tyhle venkovní sportovní aktivity jsou v téhle složité pandemické době asi tou ideální variantou," uzavřela Marie Aschenbrennerová, zastupitelka MČ Praha 5.

Venkovní kluziště si zájemci mohou taktéž zarezervovat. V provozu by mělo být do 1. března 2022.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu