• Načítám...
>

Vítězný snímek festivalu Antifetfest je z Prahy 5

  • 17. prosince 2021,
  • 9:14,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Vítězkou soutěžního festivalu Antifetfest 2021 se stala Eva Poláčková z Prahy 5. Ta dostala zároveň od městské části Čestné uznání za reprezentaci v této soutěži. Do ní se mohou zapojit děti ze školských zařízení a nízkoprahových klubů.

Reklama


Soutěžní festival amatérských filmů s tématikou rizikového chování, určený dětem a mládeži ze školských zařízení a nízkoprahových klubů pod názvem Antifetfest, zná svého vítěze. Tím se stal snímek pod názvem My 2021, jehož autorkou je Eva Poláčková z Prahy 5.

"Já jezdím pravidelně na filmový tábor Aertěk, ale tohle je můj první film osobně. Týká se toho, jak dnešní děti vidí dnešní situaci a koronavirus a karanténu všeobecně," říká autorka vítězného snímku, Eva Poláčková.

A co bylo na celé realizaci filmu nejtěžší?

"Asi ten střih, protože toho materiálu bylo fakt hodně a nevěděla jsem vůbec, jak to seřadit. Ale nakonec se to povedlo," dodává autorka vítězného snímku, Eva Poláčková. 

Úspěch obyvatelky Prahy 5 na Antifetfestu neunikl ani radním městské části. Ti Evě Poláčkové předali čestné uznání.

"Pro mě je to radost a Praha 5 by měla být pyšná. Zajímavé je, že její bratr natočil jako student gymnázia Kavalírka také vítězný film. Před nějakým časem jsme mu také předali ocenění, ale čas byl normální, takže jsme to předali tradičně v Komunitním centru Prádelna. Dneska to děláme trochu improvizovaně, takže já doufám, že ta autorská dvojce sourozenců nám vyroste a bude dělat radost a vzpomenou si, že jednou to byl tento film, který je proslavil," říká radní MČ Praha 5, Petr Lachnit.

Snímek My 2021 můžete zhlédnout i vy. K vidění je například na YouTube.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu