• Načítám...
>

Klubovna skautů v Praze 5 prošla rekonstrukcí

  • 19. února 2022,
  • 10:57,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Skautské středisko Mawadani má nově zrekonstruovanou klubovnu. Prostory pro klubové schůzky umožní nově pohodlné skladování herních pomůcek a nabízí i zázemí pro relaxování a odpočinek. Součástí přestavby byla také technická obnova objektu od elektroinstalace až po fasády a venkovní schodiště.

Reklama

Skautská klubovna na dětském hřišti Okrouhlík prošla rekonstrukcí. Její součástí byla technická obnova objektu od elektroinstalace až po fasády a venkovní schodiště.

"Dneska jsme tady vraceli junákům, skautům tento domeček. Celý jsme ho zrekonstruovali. Ten domeček je zrekonstruovaný zvenčí, zevnitř, v podstatě všechno je nové, akorát zdivo zůstalo a střecha. Interiéry jsou nové, měnily se i dispozice. Dělala se nově zařízení sociální, i to vybavení uvnitř je nové," řekl místostarosta MČ Praha 5, Martin Damašek.

Prostory pro klubové schůzky umožní nově také pohodlné skladování herních pomůcek a nabízí i zázemí pro relaxování a odpočinek. 

"Slouží pro celoroční činnost, od schůze každý týden po přespávání o víkendech. Máme tam i celý sklad našeho táborového vybavení, což je neskutečně skvělé, protože my na tábořišti necháváme všechno dřevo, všechno nějaké nářadí, ale prostě plachty nemůžete nechat uprostřed lesa na pospas. Takže my tam máme uskladněný i opravdu tento materiál a je to velmi dobré, že víme a máme přehled pod jednou střechou, co teda vlastníme," říká zástupkyně vedoucí skautského střediska Mawadani, Kateřina kočová.

"Já bych jim popřál především to, aby se do tohoto navráceného objektu vrátili a přeji si, aby pokračovali v té bohulibé a pro společnost strašně důležité službě našim dětem," dodává místostarosta MČ Praha 5, Martin Damašek.

Rekonstrukce klubovny vyšla na tři a půl milionu korun a je dalším dílkem do skládačky mnoha investičních projektů městské části do volnočasových aktivit mládeže a zvelebení veřejných prostor.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu