• Načítám...
>

Praha 5 ocenila mladé hudební talenty

  • 22. února 2022,
  • 23:10,
  • PRAHA 5,
  • Dagmar Kopečková

Nadaní mladí muzikanti za doprovodu PKF – Prague Philharmonia předvedli svůj talent už na patnáctém jubilejním koncertu oblíbené soutěže Talent Prahy 5. Finalisté soutěže předvedli své nadání v Národním domě na Smíchově. A výkony byly bezesporu jedinečné.

Reklama

Praha 5 uspořádala už 15. ročník oblíbené hudební soutěže Talent Prahy 5. Městská část každoročně oceňuje nejlepší mladé muzikanty, kteří oslnili porotu. A hlavní cenou byla už tradičně jedinečná možnost zúčastnit se slavnostního koncertu v Národním domě na Smíchově a vystoupit před publikem v doprovodu prestižního profesionálního orchestru, PKF — Prague Philharmonia.

„Je to přehlídka nadaných úžasných dětí z té větší Prahy 5, kteří mezi sebou soutěží. A ti nejlepší potom jako dárek nedostanou nějaké velké ceny, ale dárek je to, že můžou vystoupit s PKF — Prague Philharmonií, s jedním z našich nejlepších orchestrů," říká Lukáš Herold, místostarosta MČ Praha 5.

„Zahrát si se špičkovým symfonickým tělesem jako je PKF — Prague Philharmonia, je pro ně obrovská motivace. A my jsme rádi, že ta tradice pokračuje dál. A věříme, že tomu tak bude i nadále," zmiňuje Leoš Svárovský, dirigent PKF — Prague Philharmonia.

V celkem čtyřech kategoriích hodnotila odborná porota výkony instrumentalistů z oblasti klasické hudby, pěvecké kategorie a pěveckých sborů. V rámci koncertu vystoupili kromě samotných laureátů soutěže i další nadaní muzikanti. 

„Zveme šikovné děti z našich partnerských měst. Ty nesoutěží, ty jenom musí prokázat svou kvalitu prostřednictvím nahrávky, kterou posuzuje porota, ale jsou tady i partnerská města," dodává Lukáš Herold, místostarosta MČ Praha 5.

Jubilejní 15. ročník soutěže objevil v Praze 5 opět nevídané talenty, před kterými je bezpochyby velká hudební kariéra.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu