• Načítám...
>

Praha 5 navýšila počet košů na psí exkrementy

  • 25. února 2022,
  • 18:29,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 5 navýšila počet košů určených pro psí exkrementy. Těch je aktuálně rovných dvě stě padesát. Sáčky si mohou lidé vyzvednout také na recepci úřadu městské části.

Reklama

Praha 5 myslí na pejskaře. Městská část navýšila počet košů určených pro psí exkrementy. Těch je aktuálně rovných dvě stě padesát.

"Vede nás k tomu to, že si uvědomujeme, že majitelé psů mají sami o sobě povinnost postarat se o to, co vlastně ti psi po sobě zanechají při znečištění veřejného prostoru. Ale na druhou stranu víme, že čím více těch košů bude, tím je to jednodušší pro majitele a neznečišťuje se tolik ten veřejný prostor," řekl Lubomír Brož, místostarosta MČ Praha 5.

Městskou část vyjdou každoročně náklady spojené s doplňováním sáčků na psí exkrementy a vyvážení košů na přibližně čtyři miliony korun.

"Často se ozývají lidé, kteří to příliš nerespektují a to uklízení neberou a říkají, že zaplatili poplatek za psa a můžou si vlastně dělat cokoliv, ale ono to tak ve skutečnosti opravdu není. A třeba jenom nějaká čísla pro příklad - z poplatku za psy Městská část Praha 5 obdrží nějaké necelé dva miliony korun ročně. To znamená, že ani ty poplatky absolutně nezaplatí tuto část," řekl Lubomír Brož, místostarosta MČ Praha 5.

Obyvatelé mají k dispozici nejen plastové sáčky, ale i papírové, které městská část preferuje.

"Samozřejmě je to nějaká ekologie, snažíme se i na tyto věci myslet a i tohle je pro nás důležité. Jinak sáčky je možné si vyzvedávat i na městském úřadě, buď na Štefánikově 15 nebo na náměstí 14. října a zdarma je majitelům psů dáváme," řekl Lubomír Brož, místostarosta MČ Praha 5.

Sáčky jsou v obou budovách radnice k dispozici na recepci a to vždy během úředních hodin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu