• Načítám...
>

Praha 5 uspořádala další setkání s občany

  • 16. března 2022,
  • 14:58,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Pátá městská část uspořádala další setkání s občany. Hlavním tématem byl vznik nových komunitních zahrad. Řeč byla ale také o nové pocitové mapě či geoportálu Prahy 5.

Reklama

Pátá městská část uspořádala další setkání s občany. Jednalo se již o několikátou akci, kterou Praha 5 plní svůj závazek být takzvaně otevřenou radnicí.

"Kdy se snažíme otevírat různá témata, která jsou spojena s životem našich občanů v naší městské části. Dnes jsme zaměřeni na velmi trendy téma, které je s blížícím se jarem velmi aktuální, a tím tématem jsou komunitní zahrady, které jsou velmi vyhledávané, zvláště ve velkých městech, jakým Praha je. Pozvali jsme i odborníky na slovo vzaté, pozvali jsme zástupce sdružení Kokoza. Toto sdružení se zabývá právě komunitními zahradami. Takže lidé budou mít možnost se dozvědět vše, co je s touto iniciativou, s touto možností spojeno," říká starostka MČ Praha 5, Renáta Zajíčková.

Vznik komunitních zahrad Praha 5 dlouhodobě podporuje a na letošní rok za tímto účelem městská část vyčlenila dva miliony korun.

"My jsme už podporovali léta komunitní zahrady v rámci participativního rozpočtu nebo v rámci dotací pro životní prostředí, pro ekologii, tak i ty věci podporujeme. Ale málokdy se to dostává k občanům, takže ten zájem nebyl až tak veliký. Proto jsme se rozhodli do toho šlápnout a v letošním roce chceme připravit některé pilotní projekty, chceme vytipovat my ta místa, udělat komunitní zahrady ve spolupráci s občany a ukázat všem těm dalším tu cestu a i to, že jsme připraveni pro podporu," zmiňuje místostarosta MČ Praha 5, Lubomír Brož.

Dalšími tématy, která městská část na tomto setkání s občany řešila, byly například pocitová mapa či geoportál Prahy 5.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu