• Načítám...
>

Praha 5 zahájila další ročník Senior akademie

  • 16. března 2022,
  • 21:10,
  • PRAHA 5,
  • Dagmar Kopečková

V Praze 5 byl zahájen další cyklus dvouhodinových vzdělávacích přednášek z oblasti prevence kriminality Senior akademie. Určen je pro všechny aktivní seniory s trvalým bydlištěm v Praze 5. Cyklus se bude konat jednou týdně do 25. května a to v zasedací místnosti Zastupitelstva městské části Praha 5 ve Štefánikově ulici.

Reklama

Městská část Praha 5 připravila ve spolupráci s Městskou policií hl. m. Prahy další ročník oblíbené Senior akademie. Projekt je určen pro všechny aktivní seniory s trvalým bydlištěm v Praze 5.

„Je to ucelený cyklus přednášek z oblasti prevence kriminality. Dozvědí se tady všechno možné včetně toho, jak zabezpečit byt, jak se chránit před podvodnými telefonáty, základy první pomoci," říká Petr Lachnit, radní MČ Praha 5.

„Projekt byl právě laděn tak, aby senioři měli možnost se setkávat a řešit preventivní záležitosti, se kterými se setkávají na ulici při každodenním životě," dodává Helena Volechová, ředitelka Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Prahy 5.

Radní Prahy 5 Petr Lachnit poskytl letošnímu ročníku svou záštitu. Bezplatný přednáškový cyklus se bude konat jednou týdně až do 25. května. 

„Tady na úřadě na Praze 5 děláme Senior akademii již 8. rokem. A myslím si, že právě i tímto je ochráníme před těmi negativními vlivy, které se dějí venku. Aby si ochránili svůj osobní život, i život svých blízkých," zmiňuje Hana Krumlovská, přednášející.

Důležitost vzdělávacích přednášek vnímají i samotní senioři. 

anketa

Přednášky budou zpestřeny praktickými ukázkami, promítáním instruktážních filmů i diskusemi k probíranému tématu. Připraveny jsou také zajímavé exkurze.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu