• Načítám...
>

V Praze 5 se konal benefiční koncert pro Ukrajinu

  • 18. března 2022,
  • 16:14,
  • PRAHA 5,
  • Dagmar Kopečková

Další benefiční koncert na podporu Ukrajiny se odehrál v městské části Praha 5. Konkrétně rozezněl prostory kostela Krista Spasitele na Barrandově. Krásné barokní melodie zahrála Smíchovská komorní filharmonie.

Reklama

Prostory kostela Krista Spasitele na Barrandově v městské části Praha 5 rozezněl Benefiční koncert pro Ukrajinu. Ten uspořádala Smíchovská komorní filharmonie pod patronací městské části a ve spolupráci se Sdružením soukromých škol Čech, Moravy a Slezska. 

"Po tom, co se odehrává na Ukrajině, se městská část Praha 5 samozřejmě připojila a chtěla se připojit k takovýmto dobročinným aktivitám. A zároveň Smíchovská komorní filharmonie se k tomu připojila také a to se potkalo a vznikl tady benefiční koncert na podporu Ukrajiny," říká Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5.

"Po celé republice probíhají benefiční koncerty na podporu Ukrajiny spojené s nějakými sbírkami a Praha 5 nechce být vůbec pozadu. Máme tady nádherný kostel a spolupráce se Smíchovskou komorní filharmonií je úplně úžasná," zmiňuje Lukáš Herold, místostarosta MČ Praha 5.

V rámci koncertu zazněly známé i méně známé barokní melodie. Přispět bylo možné pomocí QR platby nebo na transparentní účet.

"Výtěžek bude předán, postoupen Člověku v tísni, který, jak jistě víme, velmi vydatně pomáhá krizi na Ukrajině a lidem, kteří prchají z Ukrajiny," dodává Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5.

Praha 5 se do pomoci Ukrajině zapojuje i dalšími způsoby. Mimo jiné od pondělí zahájí i veřejnou sbírku určenou ukrajinským dětem, které nastoupí do škol v městské části. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu