• Načítám...
>

Praha 5 uspořádala setkání s ukrajinskými uprchlíky

  • 25. března 2022,
  • 14:53,
  • PRAHA 5,
  • David Wilczek

Praha 5 se zařadila mezi obce, které aktivně pomáhají uprchlíkům z Ukrajiny. Díky zapojení celé radnice a dobrovolníků se podařilo rychle zorganizovat humanitární sbírku a zajistit potřebné věci zejména maminkám s dětmi a seniorům. Dočasný domov v této městské části našly už desítky utečenců.

Reklama

Těmito vřelými slovy přivítala v kostele Krista Spasitele starostka Prahy 5 Renáta Zajíčková ukrajinské uprchlíky, kteří našli na území městské části dočasné útočiště a zázemí. Této události se zúčastnili i nejvyšší představitelé radnice a významní hosté. Smyslem tohoto setkání bylo poskytnout novým obyvatelům nezbytné informace pro rychlou integraci v české společnosti. 

"Kromě informací o Praze 5 a o místě, kde se uprchlíci nacházejí, zde budou i praktické informace o tom, jak se zaintegrovat, jak se zapojit do společnosti," uvedla starostka Prahy 5, Renáta Zajíčková.

Vedení radnice Prahy 5 finančně podpořilo i činnost dětských aklimatizačních skupin, které organizují neziskové organizace.

"V tuto chvíli na měsíční provoz těch dvou až tří dětských skupin je vyčleněno zhruba dvě stě tisíc korun pro ty neziskové organizace," prozradil radní Prahy 5, Petr Lachnit. 

Velkou vlnu solidarity projevili i zaměstnanci úřadu městské části, když pohotově uspořádali materiální sbírku pro nové ukrajinské obyvatele.

"Mám velikou radost, že i z jednotlivých odborů, jednotliví úředníci i mimo pracovní dobu pomáhají a fungují," dodala tajemnice Prahy 5, Kateřina Černá. 

Kromě prezentace důležitých informací se zúčastněným představil i místní ukrajinský sbor, který v městské části působí od roku 2011. Nechyběla ani společná modlitba za ukrajinský národ a padlé.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu