• Načítám...
>

V Praze 5 a 6 se rozšíří kapacity dětských skupin

  • 11. dubna 2022,
  • 15:40,
  • PRAHA 5,
  • Marek Tereba

Více míst v dětských skupinách znamená více času pro rodiče, kteří potřebují pracovat a jejich děti zatím nedospěly do věku nástupu do školky. I proto magistrát plánuje rozšířit dvě pražské dětské skupiny. Více dětí se tak v budoucnu vejde do center v Košířích a ve Veleslavíně.

Reklama

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí téměř tří milionů korun potřebných na zřízení nových kapacit v dětských skupinách. Peníze bude město čerpat z Operačního programu Praha – pól růstu ČR.

"Vzniknou tedy čtyři nové dětské skupiny, které nabídnou nějakých zhruba 40, přesněji 42 nových míst. Bude se tam moci vystřídat i více dětí - zhruba 90, protože někteří ti rodiče to zařízení využívají jen částečně, třeba pouze dopoledne nebo pouze odpoledne," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Kapacitu rozšíří dvě rodinná centra. MAM v pražských Košířích a skupina v budově Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v pražském Veleslavíně.

"Tato skupina se tedy nadstandardně zaměří na pohybové aktivity, jak už pochopitelně její umístění tak trochu evokuje. Více než polovina těch nově vytvořených míst je určena pro děti do 3 let, z toho důvodu, že ty děti buď nemohou být ještě vůbec přijaty do mateřské školky a nebo případně, pokud jsou to děti starší dvou let, tak na ně často nezbývá místo v těch mateřských školkách," řekl Zdeněk Hřib. 

Celkem tedy vzniknou čtyři další dětské skupiny. V rámci investic se počítá s úpravou sociálních zařízení, šaten, skladovacích prostor, kuchyňky a také nakoupení nezbytného vybavení. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu