• Načítám...
>

Na Andělu začaly oblíbené trhy

  • 15. dubna 2022,
  • 13:33,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Na pěší zóně u stanice metra Anděl byly zahájeny oblíbené trhy. Návštěvníci na ně mohou zavítat každý pátek a nakoupit zde mohou výrobky od českých zemědělců a firem.

Reklama

Po téměř dvouleté přestávce se na pěší zónu u stanice metra Anděl vrátily oblíbené trhy. Ty se zde budou konat pravidelně jednou týdně a symbolicky byly zahájeny na Velký pátek.

"Dneska se trhy otevírají. Jsou to Velikonoční trhy, bohužel jsou trošičku zkrácené, i vzhledem k té situaci, kterou tady vidíme na křižovatce u Anděla. Musím říct, že jsem hrozně moc rád, že trhy otevíráme. Poslední dva roky to bylo komplikované. Trhy u Anděla, a to jak Velikonoční, Vánoční, tak i tradiční páteční farmářské, jsou obyvateli velmi oblíbené a nejenom obyvateli Prahy, ale i návštěvníky Prahy," říká místostarosta MČ Praha 5, Lubomír Brož.

"Jsem moc ráda, že po dvou letech covidových opatření máme letos Velikonoce zase bez nich. Můžeme jít ven, můžeme jít do přírody, ale můžeme jít i nakupovat na trhy, které tady u nás ode dneška začínají. Každý pátek si tady lidé budou moct nakoupit zeleninu, květiny, ovoce, nějaké pečivo a nebo cokoliv, co ty trhy budou nabízet," dodává starostka MČ Praha 5, Renáta Zajíčková.

Na prvních trzích, které se konaly před Velikonocemi, nechyběly například ani kraslice či pomlázky. Trhy na Andělu jsou mezi obyvateli Prahy 5 velmi oblíbené. O tom svědčila i velká návštěvnost hned od otevření stánků.

"Je to jediná lokalita, těch tržních míst Praha 5 moc nemá. Další takový malý trh, ale ten nárazový, je na Barrandově na Tilleho náměstí. Ale takový ten pravidelný máme tady na té rušné křižovatce Anděl," zmiňuje starostka MČ Praha 5, Renáta Zajíčková.

Trhy na Andělu můžete navštívit každý pátek a to vždy od osmi hodin ráno až do osmé hodiny večerní.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu