• Načítám...
>

Raudnitzův dům se dočká nového pavilonu

  • 20. června 2022,
  • 22:12,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Nejpozději v roce 2024 by měl vzniknout nový pavilon Raudnitzova domu. Svůj domov v téměř dvaceti bytech tam najdou senioři z Prahy 5. Ti už nyní mohou o nové byty zažádat.

Reklama

Symbolickým poklepáním na základní kámen byla zahájena stavba nového pavilonu Raudnitzova domu. Vzniknout by tu měly téměř dvě desítky malometrážních bytů pro seniory.

"Jak všichni asi vidí, Praha 5 je velmi dynamická městská část, které každoročně přibývají tisíce obyvatel a my musíme myslet na všechny generace. Takže tak jako připravujeme mateřské školky, základní školy, tak jako připravujeme družstevní bydlení, byty pro střední generaci, tak musíme myslet i na ty nejstarší, na ty seniory. A tím, že se tady dneska poklepal kámen pro výstavbu nového seniorského domu, tak tím určitě vytvoříme příležitost seniorům strávit konec svého života nebo fázi svého života v důstojném prostředí," řekla Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5.

"Po třiceti letech první bytový projekt v Praze 5. S tím, že toto bude dům pro seniory s devatenácti byty. Je to dům s pečovatelskou službou, jsou to byty zvláštního určení, malometrážní. Ten objekt má i společenské zázemí a tělocvičnu. Stavba byla zahájena de facto přípravnými pracemi. Termín dokončení stavby - konec příštího roku, začátek roku dvacet čtyři," řekl Tomáš Homola, místostarosta MČ Praha 5.

Možnost bydlení v nových bytech mohou využít všichni senioři, kteří jsou klienty Centra sociálně ošetřovatelské pomoci Prahy 5. Právě na jeho ředitelství mohou případní zájemci zasílat žádosti. Ty bude následně schvalovat komise.

"Jsou zásady schválené radou městské části. Vztahují se na všechny naše domy s pečovatelskou službou. V tomto případě to bude již třetí dům s pečovatelskou službou. Je složená komise, která hodnotí ty žádosti a pokud komise doporučí, tak cestou bytového odboru odchází takováto doporučená žádost, respektive později nájemní smlouva do rady městské části ke schválení či neschválení," řekl Petr Lachnit, radní MČ Praha 5.

Zájemci o některý z těchto bytů musí až do nastěhování počítat s tím, že svou žádost musí každoročně obnovovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu