• Načítám...
>

Praha 5 zmodernizuje hřiště na Hořejším nábřeží

  • 8. července 2022,
  • 14:19,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Rada městské části Praha 5 schválila vyhlášení výběrového řízení na rekonstrukci multifunkčního hřiště na Hořejším nábřeží. Součástí projektu je i vytvoření ledové plochy pro bruslaře.

Reklama

Multifunkční hřiště na Hořejším nábřeží čeká rozsáhlá rekonstrukce. K její realizaci vedly pátou městskou část hned dva důvody.

"První důvod byl, že taková ta tartanová plocha, kde si děti hrají basket a podobně, je v dezolátním stavu. Tu jsme chtěli vyměnit. Druhý důvod byl takový, že jsme původně měli představu, že ten skate park, co tam je, přestěhujeme někam jinam, uděláme to tam pro děti, ale zjistili jsme, že ten skate park, co tam v tuto chvíli je, takový ten významný, co mají místňáci strašně rádi, je v dezolátním stavu a bohužel se musí celý rozbourat. Takže jsme vyšli z toho, že uděláme nový skate park částečně s parkurem a uděláme ještě takový speciální pro ty dobré skejťáky, takové ty vrcholové, na jiné lokalitě v Praze 5," řekl David Dušek, radní MČ Praha 5.

Cílem městské části je, aby areál sloužil celoročně zejména dětem. Po skončení rekonstrukce tu v zimních měsících bude nově k dispozici také například ledová plocha.

"Říkali jsme si, jak to oživit i pro zimu. To znamená, že jsme našli způsob, jak tam instalovat chladící zařízení tak, aby se tam jen převezly kontejnery, ty se tam nacvakaly a v zimě by tam byla ledová plocha. To je ten hlavní důvod. My v zimě budeme moci tu levou nebo severní plochu toho areálu zaledovat, tím pádem tam mohou naše děti, které teď přišly o stadion na Nikolajce, v zimě trénovat. Třeba malí hokejisté nebo malé krasobruslařky," řekl David Dušek, radní MČ Praha 5.

Rekonstrukce hřiště na Hořejším nábřeží zapadá do celkového plánu městské části rozšiřovat multifunkční hřiště v jednotlivých lokalitách. Praha 5 předpokládá, že celková hodnota rekonstrukce výrazně nepřevýší 30 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu