• Načítám...
>

Oprava budovy polikliniky na Barrandově skončila

  • 25. srpna 2022,
  • 14:28,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 5 zrekonstruovala budovu polikliniky na Barrandově. Stavební práce zahrnovaly mimo jiné obnovu fasády, výměnu oken či úpravy klimatizačních jednotek. Cílem oprav bylo nejen zvýšení komfortu, ale také energetická úspora.

Reklama

Budova polikliniky na Barrandově je doslova v novém kabátě. Nová fasáda a další prvky, které mají zvýšit komfort nejen zdravotnickému personálu, ale i pacientům, jsou výsledkem několik měsíců trvající rekonstrukce.

"Je vidět, že když se chce, tak že i takovéto ne úplně vzhledné budovy se dají zrekonstruovat, respektive udělat tak, že to vypadá velmi hezky a to je to nejpodstatnější, že je to krásná, v tuto chvíli minimálně zvenčí, budova," řekl Lukáš Herold, místostarosta MČ Praha 5.

"Ta stavba byla v celku náročná, spočívala v úpravě pláště budovy o celkové ploše asi čtyři tisíce metrů čtverečních a výměně čtyři sta šedesáti čtyř kusů oken. Součástí té realizace byla výměna slunolamů, hromosvodů. Bylo zapotřebí klimatizační jednotky venkovní, které byly tak jako různě zavěšeny na ploše budovy, dát na střechu," řekl Milan Vondráček, vedoucí odboru přípravy a realizace investic ÚMČ Praha 5.

Nejen hezčí vzhled budovy byl hlavním důvodem stavebních prací. Městská část Praha 5 díky tomu také ušetří nemalé peníze za energie.

"Víte, že je teď energetická krize. My jsme to samozřejmě řešili již předtím, tak došlo k zateplení té polikliniky, byla vyměněna okna, byly tam dány nové slunolamy. Prostě ta energetická náročnost celé té budovy se dramaticky sníží," říká místostarosta MČ Praha 5, Lukáš herold. 

Za stavební práce zaplatila pátá městská část kolem padesáti milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu