• Načítám...
>

Městská část Praha 5 zřizuje rekonstrukci školní jídelny

  • 2. září 2022,
  • 15:25,
  • PRAHA 5,
  • Johanka Hubičková

Dlouho očekávaná a velmi potřebná rekonstrukce školní jídelny při základní a mateřské škole Barandov II zdárně pokračuje. Denně probíhající stavební práce jsou bez komplikací.

Reklama

Fakultní základní a mateřská škola Barandov II v Hlubočepích se po letech dočkala rekonstrukce školní jídelny, na kterou čekala řadu let.  

"Rekonstrukce jídelny začala 25. července 2022, kdy jsme předali staveniště firmě, která rekonstrukci provádí. A v současné chvíli máme za sebou něco přes jeden měsíc," uvedl ředitel školy Milan Holub.

Investorem školní jídelny je výhradně městská část Praha 5. Rekonstrukce vyjde na necelých osmdesát milionů korun. Po dobu rekonstrukce je zajištěno stravování pro téměř pět set dětí. 

"Naše představa, kterou máme v současné době nastavenou, byla, že stravujeme obě dvě naše školky, žáky přípravných tříd a žáky prvních až třetích tříd. Žáky prvních až třetích tříd jsme vybrali proto, že chodí zároveň i do družiny a jsou ve škole od rána až třeba do půl šesté večer," dodal ředitel školy Milan Holub.

Původní jídelna byla kapacitně menší, než bude nová, která se buduje pro sedmnáct set dětí, tedy o dvě stě dětí více. Moderní vybavení a upravené prostory zajistí komfort, který si škola skutečně zaslouží.

"My se moc těšíme. Budeme mít nové konvektomaty, kvalitnější vybavení, lepší prostředí pro stravování. Jídelna bude splňovat ty nejvyšší parametry. Všechno přeci děláme pro naše děti, aby byly spokojené. Pevně věřím, že spolu s našimi rodiči to všechno zvládneme a dotáhneme do zdárného konce," podotkl ředitel školy Milan Holub.

Rekonstrukce by měla být podle plánu dokončena koncem listopadu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu