• Načítám...
>

V Galerii Portheimka je benefiční výstava Múzy dětem

  • 6. listopadu 2022,
  • 21:31,
  • PRAHA 5,
  • Lucie Sinková

Městská část Praha 5 opět zorganizovala benefiční výstavu výtvarných děl “Múzy dětem”. A to ve prospěch dětí ze zařízení náhradní výchovy z celé České republiky. Všichni, kdo přijdou do Galerie Portheimka, mají možnost právě tyto děti podpořit. Otevřeno je každý všední den kromě pondělí.

Reklama

Pátá městská část pomáhá, kde se dá a proto už po několikáté pořádá benefiční výstavu výtvarných děl "Múzy dětem". A to tady v Galerii Portheimka.

,,Já myslím, že je to pro mě jedna z nejhezčích výstav tady v Portheimce, protože je to akce, jejíž výtěžek jde Múzám dětem. Je to vlastně společnost, která se snaží nějakým způsobem pomáhat dětem z dětských domovů," řekl Lukáš Herold, zastupitel MČ Praha 5, člen kulturní komise.

I letos najdeme na výstavě několik desítek obrazů od výtvarníků, kteří darovali svá díla na dobrou věc. Obdivovat výtvarné umění, ale i podpořit ty, kteří to nejvíce potřebují, je možné každý všední den v odpoledních hodinách kromě pondělí. Samotné aukce jsou celkem tři, ta poslední má prosincový termín. 

,,Poslední akce, aukce bude 8. 12. a ta už bude trochu ve vánočním duchu. Nicméně mohou návštěvnici pořídit velmi kvalitní dárky a ještě buzarem k tomu pomoci a udělat dobrý čin, " prozradil Karel Navrátil, ředitel spolku Múzy dětem.

Organizace Múzy dětem podporuje děti z dětských domovů i jinak. Formou hravých dílen je zapojuje do různých akcí, které odhalují a zároveň rozvíjejí jejich talent.

,,Putují od bubenické dílny přes žonglování, přes různé netypické sportovní aktivity jako je woodkopf a nebo tam máme chůdaře, kteří je učí chodit na chůdách, zpíváme a animujeme," upřesnil Karel Navrátil, ředitel spolku Múzy dětem.

Tento projekt napomáhá především zvyšovat u sociálně hendikepovaných dětí sebevědomí a v důsledku snižuje riziko jejich sociálního vyloučení a konfliktů se zákonem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu