• Načítám...
>

Na Barrandově vyroste nový kostel

  • 21. března 2018,
  • 20:26,
  • PRAHA 5,
  • Tomáš Mladějovský

Na Barrandově vyroste nový katolický kostel. Důvodem jeho plánované výstavby je nedostatek místa pro mše a setkávání věřících v kostele svatého Filipa a Jakuba v Hlubočepích. Součástí nového kostela bude také komunitní centrum, kde naleznou pomoc, radu nebo odpočinek nejenom sociálně slabší.

Reklama

Právě v těchto místech na Barrandově by během několika let měl vyrůst nový moderní kostel Krista Spasitele. 

"Myšlenka nového kostela na Barrandově už je stará asi 20 let. Spočívala především v tom, že Barrandov je velké sídliště, které se pořád rozšiřuje, a že by si tedy zasloužila barrandovská komunita svůj kostel a také komunitní centrum, které bude ke kostelu patřit. Jsme ve fázi, že máme stavební povolení a teď se vybírá firma, která by měla realizovat tu stavbu," řekl Jakub Jírovec, farní vikář Římskokatolické farnosti sv. Filipa a Jakuba. 

"Myslím si, že zdejší kostel, alespoň jak jsem viděl onen model, podle kterého vznikne, bude zajímavou architektonickou dominantou Barrandova a oživí to jinak trochu fádní sídliště," řekl Petr Lachnit, radní MČ Praha 5.

A nejen to. Určitě přinese více prostoru k setkávání lidí, ať už při náboženských obřadech, nebo při kulturních a jiných akcích.

"Kromě toho, že tady bude kostel, tak jeho součástí bude také komunitní centrum. A já si myslím, že jestli Barrandov něco potřebuje, tak je to právě místo toho přirozeného setkávání se lidí různých věkových kategorií a zájmů," řekl Petr Lachnit. 

"Takže bychom tam rádi jednou měli třeba mateřské centrum, nějaké zázemí pro seniory, přednášky, charitu a podobně," řekl Jakub Jírovec. 

Výstavba nového barrandovského kostela Krista Spasitele má být zahájena letos na podzim a bude hrazena výhradně z finančních prostředků věřících a Pražského arcibiskupství.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu